”Ett stort ansvar och det ska vi ta”

Klubben beklagar efter fansens vrede

avPatrik Brenning

Foto: BILDBYR ÅN

IFK Göteborgs eget matchreferat efter förlusten mot Djurgården väckte reaktioner bland klubbens supportrar.

Nu beklagar medieansvarige Ulf Jörnvik ordvalet.

– Med facit i hand kanske jag skulle ha tonat ner det lite, säger Jörnvik.

Foto: BILDBYR ÅN
Ulf Jörnvik.

IFK Göteborg föll med 0-1 borta mot Djurgården efter en situation där Magnus Eriksson borde ha blivit avblåst för offside i upprinnelse till segermålet. Efter matchen riktade gästerna också sin vrede mot domarteamet.

– Det är bedrövligt. Jag känner att ”Mange” står nedanför mg. Han löper inte offside. Han står där. Linjemannen är i en perfekt linje. Jag förstår inte hur man kan missa det. Det är för jävla dåligt, sa Sebastian Eriksson efter matchen.

”Skärp er”

IFK Göteborg valde sedan i matchreferatet, både via sin hemsida och sina sociala kanaler, att rikta uppmärksamheten mot domaren.

”Tung förlust borta mot Djurgården – tyvärr efter en matchavgörande insats av domartrion”, skrev klubben i en uppmärksammad tweet.

En återgivning av händelserna som väckte reaktioner både bland egna och rivaliserande supportrar.

”Skärp er, herregud”, ”Småklubbsmentalitet deluxe att öppet ifrågasätta domarinsatsen när det brister på så många andra plan”, ”Men vad fan @IFKGoteborg Vi är större än så!”, var några av kommentarerna.

”Ska inte skylla på domaren”

Nu beklagar klubbens medieansvarige Ulf Jörnvik ordvalet.

– Det är klart att man inte ska skylla på domaren. I det här fallet var det ganska uppenbart, vilket alla inblandade också tyckte, men det är klart att vi tar till oss vad våra supportrar och anhängare tycker och säger, säger Ulf Jörnvik.

Hur väger ni mellan att beskriva vad som faktiskt hänt och ert ansvar att inte sätta ytterligare press på en redan utsatt domarkår?

– Det är klart att vi har ett jättestort ansvar att inte bygga på det, absolut. Ett jättestort ansvar. Med facit i hand, det var jag som skrev matchtexten, så kanske man skulle ha tonat ner det lite, absolut. Det ansvaret ska IFK ta.

ARTIKELN HANDLAR OM