Fina revanschen innan VM-kvalmatchen

Fick chansen efter inställda höjdpunkten

avPatrik Brenning

Foto: Patrik Brenning

När Europa League-finalen spelades blev de blåsta på sitt stora ögonblick.

”Vi har inte blivit behandlade med speciellt mycket respekt”, sa en av de förkrossade tjejerna då.

Inför en fullpackad arena fick de 120 danselever från Solna kulturskola och Kulturskolan i Stockholm på lördagen sin revansch.

Dansgruppen från Solna Kulturskola och Kulturskolan Stockholm hade ägnat hela våren åt att träna koreografi och svettsas samman helt utan ersättning för att uppträda under invigningsceremonin innan Europa League-finalen på Friends Arena i slutet av maj. Men efter terrordådet i Manchester ställdes uppträdandet i sista stund in.

– Vi fick inte reda på det av Uefa först utan vi läste det i Aftonbladet, sen fick vi ungefär en timme senare ett mejl från vår producent där det stod att hon hade fått beskedet. Jag och de andra som skulle ha varit med känner oss väldigt ledsna och arga. Vi har inte blivit behandlade med speciellt mycket respekt, sa en dansare, som ville vara anonym, till Sportbladet.

”Bara gå in och ha en tyst minut”

Kraven från Uefa hade också varit höga med mycket arbete på kort varsel.

– Först började vi lära oss en koreografi under de första repen lite utspridda. Sedan fick vi veta att det skulle bli en helt och hållet ny koreografi bara en vecka innan finalen. Så den här veckan har varit en vecka med intensivt repande med många ändringar på vägen men till slut har vi lärt oss allting och blivit exalterade. För att sedan, bara dagen innan, få veta att vi bara ska gå in och ha en tyst minut och sedan gå ut igen, sa en besviken 15-åring till Sportbladet.

Men den som väntar på något gott... Inför Sveriges VM-kvalmatch mot Luxemburg på ett fullpackat Friends Arena fick de 120 danseleverna sin revansch.

Ett bejublat uppträdande och till sist återbetalning för all den energi de lagt ner.


Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och hela VM-kvalet på Eurosport Player