Tränarens vidriga metoder avslöjade

”Superstjärnan i tårar – kunde inte förstå”

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Kritiken mot sparkade Mike Babcock haglar.

Nu uppdagas en historia från säsongen 2016/17 som förbryllar NHL-experterna.

”Spelarna blev rasande”, uppger The Athletic.

I onsdags briserade bomben att Toronto Maple Leafs sparkar Mike Babcock – den bäst betalde tränaren i hela NHL.

Kort efter tillkännagivandet kom rapporter om att 56-åringen ”tappat omklädningsrummet” totalt.

”Alla hatade Babcock och han var tvungen att lämna”, uppgav ESPN:s Greg Wyshynski.

”Dina spelare övergav dig. De övergav dig för att du är en fruktansvärd människa. Du är en medioker tränare med ett uppblåst ego”, dundrade förre NHL-profilen Mike Commodore, som tränades av Babcock i Detroit år 2011.

Nu avslöjar lokaltidningen Toronto Sun en historia från säsongen 2016/17 där Babcock ska ha använt sig av ”vidriga metoder” gentemot den då 19-årige rookien Mitch Marner. Uppgifter som även bekräftas av sajten The Athletic.

Foto: TT
William Nylander och Mitch Marner.

”Marner i tårar”

Babcock ska ha varit besviken på Marners arbetsinsats under den första halvan av säsongen och med anledning av detta bett 19-åringen rangordna samtliga lagkamraters arbetsinsats på en skala mellan 1 till 20.

”Marner kände sig tvingad att gå med på detta och satte sig själv längst ner på listan, medveten om att han behövde jobba hårdare i spelet utan puck. Vad Babcock inte berättade för Marner var att han tänkte visa listan för lagkamraterna. Specifikt två spelare, Tyler Bozak och Nazem Kadri, som båda rankades i botten på Marners lista”, skriver The Athletic.

”Enligt flera källor ska Marner har brutit ut i tårar när Babcock visade listan. Samtidigt var lagkamraterna rasande – framförallt på Babcock. De kunde inte förstå att deras huvudtränare satte en 19-årig spelare i den situationen, särskilt inte eftersom Marner var väldigt omtyckt i omklädningsrummet”, fortsätter The Atlhetic.

”Fog för att få sparken”

Avslöjandet har blivit en stor snackis bland NHL-experter och flera av dem menar att historien kan ha påverkat Mitch Marners kontraktsförhandlingar med Toronto i somras. Det dröjde till den 14 september innan han och klubben kom överens om ett nytt jättekontrakt värt över 600 miljoner kronor.

”Babcocks beteende hade varit fog nog för att få sparken på alla företag jag någonsin jobbat på”, skriver Radiojournalisten Adam Wylde på Twitter.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM