”Det är bajs, det är inte fotboll”

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KANAL 5

FOTBOLL

ÖREBRO. IFK Göteborg räddade en poäng efter en mycket ifrågasatt dömd straff.

Blåvittspelaren Emil Holm hävdar att han blir träffad. Det gör Nordin Gerzic rasande.

– Alltså, vad är det där för snack ens? Sluta håll på och filma och spela fotboll i stället, säger Örebrokaptenen.

Örebro såg ut att ha koll på både händelserna och de tre poängen när det gått 84 minuter på matchklockan. Då rusade Emil Holm fram längs högerkanten, in i straffområdet, där Nordin Gerzic satte in en glidtackling.

Holm föll, domaren Adam Ladebäck blåste straff, och Gerzic blev vansinnig.

– Jag kommer runt på kanten och så kommer Nordin och gör en ganska dum satsning. Han tar mitt ben, jag går ner i straffområdet och jag tycker det är solklar straff, säger Holm.

Gerzic blev vansinnig?

– Det är klart att han är sur på sig själv. 37 år gammal och gör en sån satsning i den 84:e minuten. Det får stå för honom.

Men straffen ifrågasattes av de flesta efter matchen. Tränare, spelare, tv-experter. Och inte ens på tv-repriserna går det att se att Holm skulle ha blivit fälld.

Det ser ut som att du faller ganska enkelt…?

– Det kanske ser enkelt ut, men han är på mig och jag kan inte ta nästa steg. Så det är en solklar straff.

Gerzic var fortsatt förbannad även efter matchen och han blev inte gladare när han fick höra vad Holm sagt om straffsituationen.

– Men alltså, vad är det där för snack ens? Det är fotboll vi spelar, man ska inte hålla på och fuska. Då är man fel ute.

Vad säger du om situationen?

– Det är ingen straff, det är inget snack. Jag rör honom inte, jag förstår inte var straffen kommer ifrån. Jag pratade med domarna precis och vi är ganska överens om att det inte var någon straff. Tyvärr har det här hänt oss lite för många gånger det här året att vi får domslut emot oss som kostar poäng. 

Men Gerzic är mer förbannad på Holm än på domarna

– Ja, definitivt. Jag gillar domarna och jag vill inte att det ska vara för mycket jävla pajkastning och skit. Men straff är det inte. Holm borde bli avstängd, det är för bedrövligt. Jag hatar det, det är inte fotboll. Såna där grejer måste bort från början. Vi går och snackar hela tiden om fair play och det ena med det andra. Men det där han gör är bajs. Det är inte fotboll. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.