Roger Melin: ”Jag skiter i Mora”

Av: Tomas Ros

Publicerad:

LEKSAND. Mora tyckte Leksand visade för många repriser på mediakuben och att spelarna såg trötta ut och att domarna var dåliga.

Men Leksand vill inte ge sig in i polemik inför kvällens ödesmatch.

– Jag skiter i vad Mora säger. De griper efter halmstrån, säger Leksands tränare Roger Melin.

19:30 i kväll släpps pucken i Jalas Arena.

En måste-match för Mora som ligger under med 0–2 i matcher. Ett underläge med 0–3 skulle bli oerhört utsatt och det har aldrig hänt i svensk ishockey att ett lag vänt ett 0–3-underläge i en matchserie.

Och Mora har en något annorlunda framtoning än vad Leksand haft hittills i matchserien. Stängda träningar, synpunkter på domarna, ordkrig mot Leksand där man tycker att leksingarna ser trötta ut.

Moras Mathias Bromé kritiserade domarna för att ta beslut efter mediakuben och Leksand som arrangör fick en känga för att man pumpade ut för många väl valda repris-bilder.

”Det är ett slags krig nu”

Det gick så långt i förrgår att en lagvärd i Mora gick fram till domarchefen Per-Olof Livf på pressläktaren under matchen och hade synpunkter på leksingen Mattias Ritolas uppförande på isen.

– Vi kan bara ha koll på vad vi gör och vad vi ska göra. Jag skiter i vad Mora säger. Jag förstår att de försöker gripa efter halmstrån. Det är ett slags krig nu och man använder det man kan för att vinna matcherna, säger Leksands tränare Roger Melin.

Han valde att inte deltaga i förmiddagens is-träning. Istället kollade han på video och analyserade läget.

– Vår andra match mot Mora är riktigt bra. Vi spelar så som vi vill spela och vi har kontroll på händelserna. Tycker Mora får en del lätta mål vilket gör att matchen blir jämn. Vi ska fortsätta spela på samma sätt, berättar Roger Melin.

Han gör comeback

Förutom ett uttalande av talangen Marcus Karlberg inför matcherna mot Mora har Leksand valt en låg profil gentemot Mora.

– Det blir naturligt. Vi kommer från en lägre serie. Vi är inte favoriter och ska inte ge någon energi till våra motståndare, säger tränaren.

Backen Mattias Nilsson har inte spelat i kvalet, hittills. Men i kväll gör han comeback efter skada.

– Han går in bland backarna. Det innebär att vi tar med oss Hugo Enock som 13:e forward. Jag kommer trycka in Hugo i några byten. Han tillför oerhört med energi på isen, säger Roger Melin.

19.30 direkt i TV 12: Mora-Leksand.

Publicerad:

LÄS VIDARE