Hansdotter om jägarvilan och nya uppdraget

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Frida Hansdotters kross av mästarrekordet i jägarvila har fått stor uppmärksamhet.

Många har grattat och andra – som Frillesås Lukas Norrman – har utmanat.

– Jag måste bara säga wow, en timme och elva minuter är riktigt starkt, säger Hansdotter som med start nästa vecka vikarierar som fystränare i ett bandylag.

Responsen efter att Frida Hansdotter satt 26 minuter i 90 grader har varit större än hon kunnat ana och att folk har engagerat sig tycker den tidigare alpina stjärnan är väldigt roligt.

– Det är helt otroligt vad vad folk hört av sig. Inlägget jag gjorde på Instagram tror jag hade över 1000 kommentarer. Helt fantastiskt. Det är nästan som att man gjort ett resultat i backen.

Hon tycker själv att det är tråkigt att det inte pågår några sportevenemang just nu och tror att folk engagerat sig extra i hennes insats i SVT:s Mästarnas mästare just därför.

”Starkt”

Sportbladet skrev igår om elitbandyspelaren, Frillesås Lukas Norrman, som i direktsänd radio satt hela en timme och elva minuter till följd av Hansdotters hajpade prestation.

– Alla kan utmana mig och testa hemma. Det har jag tyckt varit kul. Som bandykillen. Det är hur bra som helst att sitta där i en timme. Starkt! Det känns kul att kunna inspirera lite till att tävla.

Lukas Norrman, bandyspelare i Frillesås, satt en timme och elva minuter i jägarvila.
Foto: PRIVAT
Lukas Norrman, bandyspelare i Frillesås, satt en timme och elva minuter i jägarvila.

Att Lukas Norrman och andra som utmanar inte kör med samma tuffa regler om att sitta i exakt 90 grader som de har i till exempel Mästarnas Mästare tycker hon spelar mindre roll.

– Världsrekordet är på typ 11 timmar och är det något sånt man ska utmana så är det ju verkligen att man måste mäta, som man gör på Mästarnas mästare där alla sitter i de där 90 graderna. Men hur man än sitter utan stol så gör det ont i benen. Pannbenet är en bra egenskap.

Ska fysträna ett bandylag

Frida Hansdotter och hennes sambo Richard Jansson har precis fått ett nytt uppdrag, som inhoppande tränare i just ett bandylag; allsvenska Västanfors IF.

En gång i veckan, totalt åtta pass, kommer duon hålla i barmarkspassen.

– Min sambo Richard höll på med bandy när han var yngre och jag har tränat mycket och varit på en ganska hög nivå. Så vi tyckte det kändes inspirerande. Det ska blir kul att träna de grabbarna och hoppas att de tycker den träningen som vi lägger upp är rolig, säger Hansdotter.

Vad blir det för träning?

– Bandy och skidåkning är lite lika. De ska också vara starka, explosiva och uthålliga. Jag tänker mig att man kan ta mycket träning som jag gjort och ta med in i deras träning.

I ett uttalande till klubbens hemsida säger Richard Jansson:

– Målet är att killarna ska slå Fridas rekordtid från Mästarnas mästare.

Hansdotter skrattar.

– Haha, det sa vi nog lite på skämt men absolut, det får vi väl hoppas. Herregud, jag är pensionerad, inte ens elitaktiv, så det får de nog ta och slå.

Kommer ni köra någon jägarvila?

– Jag vet inte. Vi får se vad vi kör. Jag tycker bara det är kul att de frågat och vill ha in oss som lite inspiration. I de här tiderna med corona är jag mer på hemmaplan och det är väldigt kul att det passade in. Annars är jag inte hemma så mycket.

Publicerad:

LÄS VIDARE