Efter kritiken - nya besked från Innebandyförbundet

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

IBK Dalen reste från Umeå till Helsingborg för en match de helst sluppit spela.

Under kvällen kom beskedet: innebandyns superligor tar en paus.

Under lördag förmiddag kunde Sportbladet berätta om IBK Dalen som reste från Umeå till Helsingborg för en match laget helst sluppit spela.

Det blev förlust (4–5), men det var genomförandet av matchen och bristen på information som störde i tider då oron för coronaviruset växer sig allt starkare.

Bakgrunden till irritationen var osäkerheten kring den sista omgången. Fyra matcher i den sista omgången av herrarnas grundserie kunde efter tillstånd av Innebandyförbundets tävlingsutskott strykas. Men matchen mellan IBK Dalen och Helsingborg skulle spelas då den kunde avgöra kampen om en slutspelsplats.

Omdiskuterad match

Beslutet kritiserades, men matchen genomfördes och ordningen för slutspelet på herrsidan är nu fastställt trots att ambitionen varit att spela klart grundserien.

Enligt ett beslut av Föreningen Svenska Superligan (FSSL) och Svenska Innebandyförbundet (SIBF) kommer dock alla återstående SSL-matcher från och med i morgon att ställas in.

Det rör sig om ett fåtal matcher i damernas superliga, där en och en halv omgång återstår.

Senast den 23 mars 2020 kommer organisationerna gemensamt att fatta nytt beslut om när de kvarstående matcherna ska spelas, samt om och i så fall hur slutspel ska genomföras, vilket tidigast kan ske med start den 28 mars 2020.

Kvartsfinalklart

Att de fyra matcherna på herrsidan kommer att genomföras i efterhand ser dock Anton Rosenblad, medieansvarig för Svensk Innebandy, som osannolikt. Hur slutspelsträdet ser ut är redan kommunicerat.

– På herrsidan är det klart. Jag ser det som osannolikt att de sista matcherna i grundserien ska spelas för det fanns inte en sportslig relevans, säger han.

Hur det blir i damernas serie återstår att se.

Kvartsfinalerna på herrsida spelas så här, om de blir av på grund av coronavirusets framfart:

IBF Falun (1:a) - FC Helsingborg (8:a)
Storvreta IBK (2:a) - Linköping IBK (7:a)
Pixbo Wallenstam IBK (3:a) - Mullsjö AIS (5:a)
FBC Kalmarsund (4:a) - IBK Dalen (6:a)

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN