Edsbyns stjärna allvarligt skadad: Jag är invalid

avKristoffer Bergström

Publicerad:

Edsbyns Hans Andersson, 37, skadade sig allvarligt i toppmatchen mot Villa Lidköping.

När Sportbladet når ytterhalven kan han inte använda någon av sina armar.

– Jag är invalid nu, säger han.

Hans Andersson har öppnat säsongen piggt med sitt Edsbyn. Men i 5–3-förlusten mot Villa Lidköping – en repris på SM-semifinalserien i våras – utgick 37-åringen i mitten av första halvlek efter en smäll.

Han ska röntgas under lördagen, men tidigare prognoser pekar mot en återkomst tidigast till jul eller nyår, enligt Bandypuls.se.

”Smällen gick rakt igenom”

När Sportbladet ringer Hans Andersson har han medicinerats med starka smärtstillande, men kan ändå inte föra mobilen till örat.

– Jag har den i knäet, så jag får använda högtalarfunktionen, säger han.

Hur gick olyckan till?

– Jag kom med bollen på mittplan, fick den för långt i från mig och försökte döda deras kontring. Då smällde vi ihop. Den tog illa. Smällen gick rakt igenom mig, kändes det som.

Märkte du direkt att du skadade dig?

– Ja. Någonstans mellan axlarna kändes det att något var trasigt. När jag satte mig ner och de vände och vred på mig hittade man att det var en del som var trasigt. Ena sidan är troligtvis nyckelbenet, det känner jag, och på den andra sidan är axeln ur led.

Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN
Hans Andersson

”Laget kommer fortsätta...”

Hur är det att inte kunna använda armarna?

– Jag är invalid. Jag kan inte göra så himla mycket åt det, smällen är gjord och nu är det bara att försöka lösa vardagen. Jag vill vara med, men det kommer inte att gå.

Är det extra snöpligt med tanke på din och lagets starka start?

– Nej, det vet jag inte. Jag kommer inte vakna upp i morgon bitti och må bra. Men laget kommer fortsätta spela bra trots att jag ligger ganska stilla.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Edsbyn

Bandy