Durmaz nära flytt till turkiska storklubben

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Jimmy Durmaz, 30, kontrakt med Toulouse går ut.

Men landslagssvensken sitter i en drömsituation.

Enligt turkiska uppgifter vill både mästarna Galatasaray och tabelltrean Besiktas ha mittfältaren.

Durmaz har haft en bra säsong individuellt i franska Toulouse och spelat i 36 av 38 ligaomgångar till skillnad från för ett år sedan inför VM då speltiden i klubblaget hade varit knapp.

Då resonerade till och med Durmaz själv om en hemflytt till allsvenskan och till Malmö FF i närtid.

– Malmö är alltid ett alternativ. Även om jag får ett erbjudande från en klubb i Europa som är bra kommer jag alltid att jämföra med om det är bättre att gå till Malmö. Det är fem år utomlands nu och jag vill fortsätta, men sen får man lyssna och se vad som finns, sa Durmaz då till Sportbladet.

Men nu som Bosman med utgående kontrakt och en bra säsong i benen sitter landslagssvensken i en drömsits och jagas av flera utländska klubbar.

Flera turkiska nyhetssajter uppger att Durmaz är nära en övergång till mästar- och storklubben Galatasaray. Även tabelltrean Besiktas ska vara ute efter mittfältaren.

Jimmy Durmaz
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Jimmy Durmaz

”En av lagets bästa spelare”

När Sportbladet når Durmaz agent Martin Dahlin så säger han:

– Jimmy har haft en väldigt fin säsong och varit en av Toulouse bästa spelare. Intresset är väldigt stort från flera klubbar i dom stora ligorna. Jimmy kommer nu i lugn och ro fundera på sina alternativ och fatta ett beslut.

Jimmy Durmaz är med i den svenska landslagstruppen som samlas under söndagen i Stockholm inför EM-kvalmatcherna hemma mot Malta och borta mot Spanien.

När Durmaz lämnade MFF sommaren 2012 för proffslivet utomlands gjorde han två säsonger i turkiska Genclerbirligi. Därefter följde två säsonger i grekiska Olympiakos innan flytten till Toulouse.

Turkiskt pass en fördel

Johan Elmander blev turkisk mästare med Galatsaray 2012 och 2013. Numera finns Elmander med i klubbens organisation som scout.

Jimmy Durmaz innehar dessutom ett turkiskt pass och det gör att han inte behöver räknas in i den begränsade kvoten av utländska spelare när han spelar för en turkisk klubb.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.