Real Madrid-stjärnans galna bröllop – Amazon betalade

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Vad får du om du adderar ett UNESCO-listat världsarv, rockbandet AC/DC (som visade sig vara Europe), provexemplar av ”världens finaste olja” och över 500 mer eller mindre världskända gäster? Och dessutom på bekostnad av Amazongrundaren Jeff Bezos?

Jo, du får Sergio Ramos och Pilar Rubios bröllop.

Man kan inte direkt klandra Real Madrid-lagkaptenen Sergio Ramos, 33, och den spanska tv-kändisen Pilar Rubio, 41, för att ha haft ett blygsamt bröllop under lördagen.

Enligt flera medieuppgifter har notan för det i flera månader detaljplanerade bröllopet gått på närmare 900 000 pund, det vill säga motsvarande cirka tio miljoner svenska kronor.

Dokumentärserie

En del av notan ska dock, enligt Diario Sevilla, bekostats av någon annan än brudparet.

Enligt den andalusiska tidningen ska mångmiljardären och Amazongrundaren Jeff Bezos bekostat en del av det extravaganta bröllopet. Enligt Telecinco har amerikanen betalat alltihopa.

Oavsett hur mycket Bezos egentligen pungat ut så har det att göra med en dokumentärserie om Sergio Ramos vardagsliv som för tillfället spelas in.

Serien, som ska släppas på Amazon Prime senare i år, ska bland annat täcka det påkostade bröllopet i ett av de åtta planerade avsnitten.

1 av 7 | Foto: Aitor Alcalde / Getty Images Europe

Beckhamparet på plats

Det verkar onekligen finnas påkostat material nog att fylla ett avsnitt i alla fall.

Till att börja med ägde bröllopet rum i katedralen i Sevilla, ett världsarv sedan 1987 på UNESCO:s världsarvslista. En plats som bokades ett år i förtid för en symbolisk summa på 175 euro.

Lägg därtill en gästlista på över 500 personer, med namn som David och Victoria Beckham (passande nog med tanke på att Ramos och Rubio kallas Spaniens svar på Beckhamparet), Florentino Perez, Ronaldo Nazario och Roberto Carlos närvarande. Samtliga fick dessutom små provflaskor med ”världens finaste olja” enligt katalanska Sport. Lägg därtill att även Gerard Pique och Shakira, Iker Casillas och Sara Carbonero och Zinedine Zidane fanns bland de inbjudna.

Inget AC/DC – men Europe

Underhållningen? Den skulle rockbandet AC/DC stå för enligt samstämmiga uppgifter. Enligt spanska ABC var det dock i slutändan svenska Europe som framförde bland annat ”The Final Countdown”.

På efterfesten i Ramos egna 13 000 kvadratmeter stora herrgård tog sedan italienska DJ:n Gianlucha Vacchi över.

Lägg därtill bland annat ett pariserhjul och radiobilar för att komplettera firandet, som hade strikt klädkod samt mobilförbud.

Åtminstone var det inte på tal om några dyra bröllopspresenter, då alla inbjudningar kom med en referens till ett Unicef-konto för donationer.

Någon som inte fick varken närvara på ceremonin eller efterföljande bankett var dock Cristiano Ronaldo – som inte var bjuden enligt flera spanska medier.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.