Superstjärnorna kan lämna – för samma klubb

Artemij Panarin och Sergej Bobrovskij på väg till Florida

avEmil Eiman-Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Florida Panthers storsatsning fortsätter.

Nu ska NHL-laget träffa och försöka värva Columbus ryska stjärnduo Artemij Panarin och Sergej Bobrovskij.

”Panthers vill värva båda”, skriver TSN-reportern Bob McKenzie.

Från och med i dag kan klubbarna i NHL börja diskutera kontrakt med spelare som blir free agents den första juli, innan har en spelare endast fått föra samtal om förlängning med sin nuvarande klubb.

Agerar direkt

Florida Panthers, som efter missat slutspel anställde trefaldige Stanley Cup-vinnaren Joel Quenneville som ny tränare, verkar ivrigt att få två eftertraktade spelare att välja Miami-laget. Enligt TSN ska Panthers träffa Columbus Blue Jackets forward Artemij Panarin och målvakt Sergej Bobrovskij nu på måndag för att diskutera eventuella påskrifter av kontrakt.

1 av 2 | Foto: Derik Hamilton / TT NYHETSBYRÅN

”Panthers vill värva båda spelarna, men är i större behov av en målvakt och därför prioriteras Bobrovskij”, twittrar TSN-reportern Bob McKenzie.

Hade Quenneville i två år

Panarin sade redan förra sommaren att han inte ville förlänga med Blue Jackets, där han under den senaste säsongen gjorde 87 poäng på 79 matcher i grundserien, och elva i slutspelet där Columbus åkte ut i kvartsfinal mot Stanley Cup-finalförloraren Boston.

Panarin hade Quenneville som coach under sina två år, 2015 till 2017, i Chicago Blackhawks.

Öppnar första juli

Målvakten Bobrovskij har spelat för Columbus sedan säsongen 2012/2013, och fyrårskontraktet som nu går ut med klubben var värt 279 miljoner kronor.

Den första juli – eftersom möjligheten att värva free agents öppnar då – kan de ryska stjärnorna, om de väljer Florida, presenteras av klubben.

Idrottsstjärnorna som tjänat mest 2019 00:41
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM