Ann-Louise Hansons besked: ”Då lägger jag av”

Firar 60 år som artist – och står på allsångsscenen ännu en gång

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Artisten Ann-Louise Hanson firar i år 60 år som artist.

Nu berättar hon om när hon kommer lägga mikrofonen på hyllan.

– När det börjar låta dåligt ska jag lägga av, säger hon.

Ann-Louise Hanson, 75, är minst sagt en veteran när det kommer till att uppträda på scen. Inte minst i ”Allsång på Skansen” som hon har varit med i fler gånger än vad hon kan minnas. Till och med innan det gick på tv och när Egon Kjerrman ledde allsången.

– Jag vet inte hur många gånger som jag har varit här, jag har försökt klura ut det. Det kan nog vara runt 12-15 gånger under alla år. Det har varit med alla allsångsledare, säger hon.

I år firar Ann-Louise Hanson 60 år som artist och i april fyllde hon 75 år. Hon har varit verksam ända sedan hon var 15 år och har inga planer på att sluta med sin sång.

– Inte så länge som rösten håller. Jag har en familj som är väldigt musikalisk och de har lovat att tala om för mig, om jag inte har kraft själv, att sluta innan det är för sent. När det börjar låta dåligt ska jag lägga av. Jag brukar säga att man ska lägga av när applåderna är starkare när man lämnar scenen än när man gör entré.

1 av 4 | Foto: MARCUS ERICSSON
Ann-Louise Hanson och Sanna Nielsen.

Hyllar Bishara

Ann-Louise Hanson utvecklade en fin relation med artisten Bishara Morad efter deras medverkan i Melodifestivalen 2019. Under ett genrep i Lidköping började hon gråta när hon fick höra Bisharas röst.

– Jag är väldigt gråtig. Speciellt när det är musik som berör mig och speciellt när det är röster som går rakt in i hjärtat. Denna kille alltså, nu börjar jag gråta igen, sa hon i Nöjesbladets tv-sändning då.

Likt Ann-Louise Hanson har Bishara slagit igenom i tidig ålder och i dag stod de återigen på samma scen. Tillsammans framförde de låten ”Jag hade en gång en båt”.

– Det känns så fint. Han är så gullig. Jag känner mig som en extramormor åt honom och att han fick sjunga med på just den var ett bra möte.

Men det är inte bara på musikscenen som de har kontakt. De följer nämligen varandra på Instagram och brukar skicka emojis till varandra.

– Vi ger varandra små pussar och lite sånt där.

Fick blommor efter sändning

Inför programmet hade det kommit uppgifter om att Ann-Louise Hanson skulle firas lite extra mycket i kvällens program.

I Nöjesbladets chatt undrade flera tittare var som hade hänt med firandet. Men Ann-Louise Hanson säger att hon visst blev firad. Hon fick nämligen en bukett blommor och det var mer än vad de andra artisterna fick.

– Jag firade med att vara här och de firade att jag fyllde 75 år. Jag var den enda som fick blommor.

Publicerad:

LÄS VIDARE