Biljettrusning till Zlatans comeback – spelar från start?

Av: Michael Wagner

Publicerad:

MILANO. Zlataneffekten? 10 000 extra åskådare för Milan.

Över 60 000 biljetter har sålts till Ibrahimovics comeback mot Sampdoria på måndag.

I torsdags landade Zlatan Ibrahimovic i Milano, läkarundersöktes och skrev på kontraktet över 6+12 månader.

Fredagen innebar presskonferens och sedan en träningsmatch mot serie D-laget Rhodense där Ibrahimovic, utan någon träning i benen med Milan, direkt gick in från start och svarade för ett mål och ett assist i 9-0-segern.

Mot fullsatt San Siro?

Uppmärksamheten är enorm i Italien kring 38-åringens återkomst – och det har gett rejält drag i biljettförsäljningen inför Milans match mot Sampdoria på San Siro i återstarten av serie A på måndag.

Hittills är över 60 000 biljetter sålda och siffran väntas öka ytterligare.

Milans snitt den här säsongen på hemmaplan är 53 000 åskådare och flest var det hittills i derbyt mot Inter, 70 440.

Vad får då Milanfansen se?

Ibrahimovic ska presenteras inför hemmapubliken men allt fler spekulerar också att svensken går mot en, i så fall, sensationell startplats.

– Han är redan redo att spela, säger fredagens motståndartränare, Rhodenses Gabriele Raspelli till Milannews.it.

Milan med 4–3–3-uppställning

– Ibrahimovic gjorde ett mycket starkt intryck på mig. Han spelade 45 intensiva minuter. Pratade med sina lagkamrater, gav dem råd. Han såg inte ut som en spelare som inte har spelat matcher på två månader, säger Raspelli.

Efter 9-0-segern förväntas Milantränaren Stefano Pioli ställa upp med en 4-3-3-uppställning – och då eventuellt med Zlatan Ibrahimovic i den centrala anfallspositionen, uppger flera italienska nyhetssajter.

Alternativet är att fjolårets 350-miljonersförvärv Krzysztof Piatek får chansen på nytt från start men där Ibrahimovic är redo för ett inhopp mot Albin Ekdals Sampdoria.

Tiläggas kan också att det, när Sportbladet passerade Milanshopen i Casa Milan under fredagen, var rusning att köpa tröjor med nummer 21 och Ibrahimovic på ryggen.

Publicerad:

LÄS VIDARE