Tama älgen Elliot har hittat hem

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter fyra dygn på rymmen har den tama älgen Elliot äntligen kommit hem.

– Det blev som jag trodde innerst inne, han kom hem helt själv, säger Eric Olofsson som driver viltvårdsanläggningen där Elliot hör hemma.

Hårda vindar fick två träd att falla över staketet till viltvårdsanläggningen i Kölingared i Västra Götaland. Då passade älgtjuren Elliot på att smita.

Eric Olofsson, anläggningens ansvarige, efterlyste då sin vän i flera stora medier. Nu är den silverfärgade älgen äntligen hemma.

– Det var delägaren Mattias som skulle göra en sista koll igår kväll. Då var Elliot där. Det var helt odramatiskt. Mattias tog med sig en hink med lite gott i och bad Elliot gå in genom grinden, säger Eric Olofsson.

Och så var det med det. Elliot lydde och klev in i sin inhängnad.

1 av 2 | Foto: Privat
Eric Olofsson och Elliot.

Njöt av sin tid i det vilda

Elliot är uppfödd på anläggningen för att hjälpa hundar som skadats eller blivit rädda i samband med jakt. Där kan hundarna träffa älgar under trygga omständigheter. Eric Olofsson tror därför att Elliot uppskattade sina fyra dygn i det fria.

– Han har nog varit ute på en upptäcktsfärd och träffat andra vilda älgar. Han är rund och fin om magen så han har nog passat på att äta en hel del gott ute i det vilda, säger Eric Olofsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE