Bosse Parnevik: ”Hur kunde jag göra slut?”

Underhållaren lämnade sin framtida fru – men ångrade sig

1 av 3

avLouise Åström

NÖJE

De blev ett par men relationen tog slut när han blev kär i en annan.

Efter ett samtal till Göteborg fann Bosse Parnevik och hans fru Gertie varandra igen.

– Direkt när hon svarade kände jag att ”fan, det är ju henne jag ska vara med, hur kunde jag göra slut?”, säger han.

Första gången Bosse Parnevik träffade sin fru Gertie var på en krog. Under sin dag i ”Stjärnorna på slottet” beskriver han hur han såg att hon glodde på honom.

– Jag uppträdde på en krog i Göteborg. Jag var ungkarl så jag gick ner och dansade efter föreställningen med olika tjejer. Men det var en som glodde på mig hela tiden, även när hon dansade med andra. Det visade sig att hon slagit vad med sin kompis om vem som skulle få dansa med mig först. Och så fick hon det, säger han till Nöjesbladet.

De blev ett par och var ihop i drygt ett år. Men sen valde Bosse Parnevik att göra slut. Anledningen var att känslor uppstått på annat håll.

– Jag blev kär i en annan.

Ringde upp henne

Den nya relationen tog slut och när Parnevik skulle åka till Göteborg där Gertie bodde bestämde han sig för att ringa upp henne.

– Jag tänkte höra hur hon hade det. Direkt när hon svarade kände jag att ”fan, det är ju henne jag ska vara med, hur kunde jag göra slut?”. Hon låter alltid så uppåt och glad i telefon. Så i förlovade oss och gifte oss två år senare och nu har vi varit gifta i 54 år.

Enligt Parnevik var Gertie inte arg när han ringde. När de gjorde slut sa hon något som blev kvar hos honom.

– Det var så jobbigt. Hon sa att ”tänk att man aldrig kan få vara riktigt lycklig”. Det hade gnagt på mig litegrann under tiden.

Tänker du i dag på att ni blev det sen istället?

– Lyckliga ja, det blev vi.

Vad är knepet för ett lyckligt äktenskap?

– Det är väl dels att tycka om varandra, förstås. Vi kompletterar varandra. Hon lagar fantastisk mat och jag äter fantastisk mat och jag har turen att vara gift med en kvinna som vet vad kranarna i pannrummet ska användas till. Så har vi ju fyra barn ihop och elva barnbarn. Sen är vi samtidigt självständiga. Jag kan hålla på med mitt och hon med sitt. Hon är urtypen för en sjuksköterska, en sån som alltid ställer upp för allt och alla.