Prost och Mansell gör comeback

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Prost.

Tillsammans har de vunnit fem VM och 82 F1-lopp.

Nu funderar Nigel Mansell och Alain Prost på att göra comeback.

- Nästa år skulle vi kunna tävla mot varandra i DTM, säger britten.

Tankarna på en comeback för de både F1-världsmästarna föddes under förra helgen. I samband med att DTM avgjordes på Norisring tävlade de mot bland annat Emerson Fittipaldi och Jody Scheckter i ett välgörenhets lopp.

De körde DTM-bilar och fick smak för den motorsport som numera trollbinder tyskarna. DTM, Deutsche Tourenwagen Meisterschaft, är en av världens mest populära serier och den har de senaste åren slagit flera åskådarrekord och lockat till sig stjärnor som Jean Alesi, Mika Häkkinen och svensken Mattias Ekström.

Nu kan ytterligare två före detta F1-stjärnor vara på väg till serien.

- Det hade nog inte varit någon vidare bra idé att testa direkt efter det att man avslutat F1-karriären. Nu skulle det kunna vara för sent eftersom jag är äldre, men samtidigt hör det till livet att man motiverar sig för nya utmaningar. DTM är en tuff serie och stämningen och närheten till fansen är fantastisk, säger fransmannen till F1-total.

Beröm av Häkkinen

Sedan han som världsmästare tog farväl av sin aktiva tid inom Formel 1, 1993, har han varit stallchef för ett F1-stall, kört lopp på is och tävlat i den franska GT-serien.

Nu tycks han ha fått lust för något annat - precis som Nigel Mansell, F1-världsmästare 1992.

- Jag har egentligen aldrig lämnat motorsporten, men jag har aldrig heller fått något ärligt anbud, säger Nigel Mansell som var mycket nöjd med att de tyngre förarna inte har någon större nackdel inom DTM.

De fick även beröm av den förre F1-världsmästaren Mika Häkkinen som nu gör sin första säsong i DTM.

- Jag är mycket överraskad över deras snabbhet och varvtider, säger finländaren till Autosport-Atlas.

Den tyska serien, där den regerande mästaren Mattias Ekström nu ligger tvåa, har uppehåll till den sjunde augusti.

Anna Andersson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN