Karin och Kajsa skulle till Goa – fick sova i Väsby

Nästa problem: Väskor fast på Arlanda efter snöovädret

Publicerad:
Uppdaterad:

Arlanda

Karin Pihl och Kajsa Dovstad skulle ha spenderat natten i indiska Goa men hamnade i stället på Scandic Upplands Väsby.

När de äntligen kom iväg återstod fortfarande nästa problem: deras bagage var fast med ett stort antal andra väskor på Arlanda.

Karin Pihl och Kajsa Dovstad skulle ha flugit från Stockholm till Goa under söndagen – men hade på måndagseftermiddagen inte kommit längre än till Helsingfors.

Helgens snöstorm fick flera flyg att ställas in och orsakade många förseningar.

– När vi kom till Arlanda igår visade det sig att vårt första plan med Finnair var inställt. Då skulle vi få flyga med SAS istället men det blev också inställt, berättar Karin.

Söndagsnatten fick Karin och Kajsa spendera i ett industriområde på Scandic hotell Upplands Väsby istället för på Goas vita stränder. Under måndagseftermiddagen fick de äntligen kliva på första flighten på väg mot Indien – men sen väntade nästa problem.

– Det är tydligen jättemånga väskor som är fast i ett rum på Arlanda. Det är lite jobbigt eftersom vi har packat ner allt förutom det mest nödvändiga, säger Kajsa.

Karin och Kajsa tvingades ha på sig samma kläder i ett dygn och när bagaget når slutdestinationen är det ingen som kan svara på.

1 av 2 | Foto: Privat
Kajsa Dovstad och Karin Pihl kom inte iväg till Goa utan fick övernatta i Upplands Väsby.

”Vi kan glömma väskorna”

– En del personal sa att det bara var att glömma att vi får väskorna med oss, säger Karin.

Det finns risk att de kommer att behöva köpa helt ny packning i Indien, vilket de hoppas att flygbolaget kommer att stå för.

Karin och Kajsa säger att de har förståelse för att oväntade händelser kan orsaka förseningar och problem på resor, men tycker att flygbolagen och flygplatsen borde vara bättre förberedda.

– Man räknar med att det kan hända saker under resan så man får ju ta lite eget ansvar. Men man räknar ju inte med att bli 36 timmar försenad utan bagage. Då behöver man ju utrustning för flera dygn, säger Kajsa.

Resenärsduon la samtidigt märke till att förseningarna och kaoset på Arlanda trots allt tog fram en del fina sidor hos de frustrerade människorna på flygplatsen.

– Känslan av att det är förjävligt skapar en ganska fin samhörighet mitt i allt. Hela Arlanda kändes som att man ska ut på scoutläger och sitter och väntar på bussen, säger Karin.

Tonje Sund, presskommunikatör på SAS, bekräftar att det extrema vädret har orsakat stora förseningar och att det i sin tur har lett till problem med bagaget, hur många som berörs är dock oklart.

– Det är ett stort antal väskor som har blivit stående. Vi hade ett antal inställda flyg och kraftiga förseningar på grund av det extrema vädret.

Även Alma Johansson på Swedavias pressjour bekräftar att vädret skapade problem på Arlanda där det under måndagen rådde följdförseningar sedan i helgen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN