Läraren säger att tomten inte finns – då rasar skolans rektor

avNicole Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT / TT NYHETSBYRÅN

Ingen får prata skit om tomten. I alla fall inte på Cedar Hill School i New Jersey, USA.

När en lärarassistent sa till en grupp förstaklassare att tomten inte finns agerade skolan blixtsnabbt – för att rädda ryktet om tomten.

I ett klassrum på en skola i New Jersey, USA, hamnade tomten i blåsväder efter att en lärarvikarie förnekat hans existens.

Vikarien som hade sin klass samlad ska ha försökt få barnen att inse att tomten inte finns, något Fox News rapporterat om. Barnen, som gick i årskurs ett, ska ha fått informationen av läraren under torsdagen.

Men det dröjde inte länge innan incidenten som skedde i klassrummet på Cedar Hill School spreds vidare till ansvariga på skolan. De valde att vidta åtgärder direkt.

”Jag skickar detta brev så att ni är medvetna om situationen och om samtalet kommer upp hemma under de närmaste dagarna kan ni vidta lämpliga åtgärder för att bibehålla barnens nyfikenhet kring julmysteriet”, skriver Michael Raj, rektor på skolan, strax efter händelsen i ett brev till barnens föräldrar.

Lärarens attack mot tomten: ”Dåligt omdöme”

Rektorn ska även ha tagit upp händelsen med lärarvikarien och påpekat att denne haft ”dåliga omdöme” som sagt en sådan sak som att tomten inte finns.

Med bara veckor kvar till jul så är det många små förväntansfulla ansikten som längtar efter att få besök av tomten. Att få höra att han då inte finns kan vara känsligt, skriver rektorn i brevet till föräldrarna.

Inte bara skolans rektor blev upprörd över påståendet om tomtens icke-existens. Föreståndaren Rene Rovtar berättar att hon kände sig helt nedslagen av vad som hände i klassrummet.

”Barndomens mysterier i samband med alla helgdagar och traditioner är något jag personligen håller kärt i mitt eget hjärta”, säger föreståndaren till amerikanska medier.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2008

Skolbarn

USA

New Jersey

Mysterier

Jul