OS-stjärnan ångrar inte utvikningsbild

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

”Pengarna går till en god sak och om folk tittar på curling på grund av bilderna på mig är det bara positivt”

Foto: AFP

VANCOUVER. Danmarks OS-deltagare Madeleine Dupont, 22, vek ut sig för att skapa intresse för curling.

Efter förlusten mot Sverige utvecklar hon resonemanget för Sportbladet.

– Pengarna går till en god sak och om folk tittar på curling på grund av bilderna på mig är det bara positivt, säger hon.

Kalendern Fire on Ice har funnits sedan 2005 och är sanktionerad av europeiska curlingförbundet, som gör reklam för kalendern på sin hemsida. Fotograf och grundare är curlingspelaren Ana Arce, 46, från Andorra.

Kalender för curlingklubbar

Kalendern, som innehåller lättklädda bilder på kvinnliga curlingspelare, är en insamling för mindre curlingklubbar. Efter Danmarks premiärförlust i OS mot Sverige motiverar Madeleine Dupont, som är fröken januari, varför hon ställde upp på att vika ut sig.

– Jag gör det inte för pengarna utan att för att pengarna går till mindre curlingklubbar. Och om bilderna på mig i trosor kan få fler att se oss på tv är det bra. Men räkna inte med att se mig på omslaget på en herrtidning, det är inte ens något jag överväger. Och en modellkarriär är inte att tänka på, jag har helt enkelt inte utseendet för det.

Ångrar du bilderna?

– Nej. Om pengarna från mina bilder går till curlingklubbar som behöver det är jag bara glad.

Uviket fick uppmärksamhet

Madeleine berättar att utviket fick stor uppmärksamhet till en början, men att den värsta stormen nu är över.

– Curling är inte stort i Danmark, men det här var inget jag var tvungen att göra, det var helt frivilligt. Om man vill vika ut sig, som jag, är det väl bara att göra det. Det är mitt beslut. Oavsett vilket är mitt fokus på OS nu.

I mötet med Sverige hade Danmark chansen att avgöra i sista stenen. Men Madeleine Dupont lyckades inte få stenen närmast boet och Sverige vann med 6–5.

– Vi tappade inte fokus, men isen är svårbemästrad just där. En liten miss får stora konsekvenser, säger Dupont besviket.

– Det kändes som att vi hade dem, att vi hade kontroll. Men det här är curling, det är små marginaler.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN