Stjärnorna som ska till Prix d’Amerique

Av: Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre av Sveriges bästa hästar tränas mot storloppet

Quarcio Du Chene, Iceland och Maharajah laddas för storloppet Prix d’Amerique.
Foto: ALN
Quarcio Du Chene, Iceland och Maharajah laddas för storloppet Prix d’Amerique.

Iceland och Maharajah laddas mot storloppet Prix d’Amerique.

Nu avslöjar Björn Goop att stallets stjärna Quarcio Du Chene också tränas mot storloppet.

– Jag undrar om inte Sverige kan få det mer förspänt än någonsin i det franska kejsarslaget, skriver Goop i sin krönika i Sportbladet.

Tränaren Stefan Hultman har länge siktat mot Prix d’Amerique med sin stjärna Maharajah. Han har medvetet tagit det lugnt med hästen och först nu i slutat av augusti gjorde hästen comeback efter en tids frånvaro.

I veckan berättade även Stefan ”Tarzan” Melander att han tränar Iceland för start i Prix d’Amerique. I september hoppas han att hästen ska vara tillbaka på tävlingsbanan och i vinter väntar Paris.

Tillbaka i oktober

Nu avslöjar Björn Goop att hans stjärna Quarcio Du Chene tränas mot Prix d’Amerique. I sin krönika i onsdagens Sportbladet berättar han mer.

”Quarcio du Chene har vi medvetet låtit få semester i två månader. Den här veckan börjar vi trappa upp träningen för start i oktober. Satsningen inleds därmed mot Prix d’Amerique på Vincennes i Paris den sista söndagen i januari. Det tuffaste loppet av dem alla. Jag undrar om inte Sverige kan få det mer förspänt än någonsin i det franska kejsarslaget. För jag har förstått att både Maharajah och Nu Pagadi sneglar mot samma lopp. De avstår båda Sundsvall Open Trot och tänker säkert samma som oss: nej, inte så många lopp inför, skriver Björn Goop.

Publicerad: