Här har man infört kajakförbud - efter dödsfall

Publicerad:
Gondoler och taxibåtar är okej - men inte kanot eller kajak.
Foto: GeorgeRudy / iStockphoto
Gondoler och taxibåtar är okej - men inte kanot eller kajak.

Venedig

Att paddla runt i en kajak i Venedig låter väll som en jättemysig idé? Men från och med 1 augusti är detta förbjudet i stadens mest trafikerade områden.

I kanalernas stad Venedig i östra Italien finns det två sätt att ta sig fram - till fots eller via båt. Venedig är nämligen en bilfri stad byggd på träpålar i lera och jord. Så de flesta transporterar sig från en del av staden till en annan med hjälp av taxibåt eller gondol. Men kanske kan det vara mysigt att placera sig i en kanot, kajak eller paddleboard och glida runt i romantikens stad? Tänker du så är det dags att tänka om. I de flesta av Venedigs kanaler är detta nämligen förbjudet från och med 1 augusti i år, skriver The local. Inte ens de venetianerna får ta sig fram i staden med hjälp av gummibåtar eller uppblåsbara vattenfärdmedel.

Foto: Sinenkiy / iStockphoto
Venedig är en stad full av kanaler.

Olika kanaler - olika regler

Innan 1 augusti fick man paddla sin kanot i de stora kanalerna innan 8 på morgonen och efter 3 på eftermiddagen, men nu är det förbjudet att paddla oavsett tid på dygnet, i alla fall i de mest trafikerade områdena Grand canal, Cannaregio Canal och andra som används av stadens lokaltrafik. I lite mindre trafikerade områden är det okej att paddla kanot och kajak innan klockan 7 på morgonen och efter 5 på eftermiddagen, och i vissa kanaler i stadens historiska centrum är det samma tidsregler som innan som gäller. Så det kan vara värt att undersöka detta grundligt innan du beger dig ut på vattnet.

Orsakat av dödsfall

Venedigs kanaltrafik har reglerats mer och med sedan en turist dog när en färja krockade in i gondolen han satt i 2013. Mannen var från Tyskland och satt i gondolen tillsammans med sin familj när olyckan skedde.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA