Efter floppen: vill ha Goop som ny kusk

Bold Eagle matchas mot nästa storlopp • Ägaren: ”Hoppas komma överens”

avDaniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Björn Goop efter segern med Readly Express i Criterium de Vitesse.

Bold Eagle floppade och slutade sist i Criterium de Vitesse.

Nu vill ägaren Pierre Pilarski starta hästen i Prix de l'Atlantique.

Önskemålet: byta ut Franck Nivard mot den svenske stjärnkusken Björn Goop.

Readly Express och Björn Goop vann Criterium de Vitesse den 10 mars efter en makalös avslutning.

Eftersnacket handlade dock mest om den franske stjärnhästen Bold Eagle – som inte alls gick att känna igen.

Redan inför starten agerade han hetsigt och väl i loppet var han slagen lång från mål. Bold Eagle föll tillbaka i fältet och slutade sist.

Kort efter loppet berättade ägaren Pierre Pilarski om sin oro för hästens tävlingskarriär.

– Jag är väldigt orolig. Om det visar sig att han är frisk och inte var hämmad av någonting är troligtvis tävlingskarriären över, sa han då till tv-kanalen Equidia.

”Vi har en förklaring”

Någon dag senare kom positivare besked.

– Den enkla vägen hade varit att låta honom avsluta karriären men han var för dålig för att det inte ska vara något fel på honom. Han kommer att testas på alla sätt och vis och sedan få vila, sa Pilarski till Paris Turf.

Det visade sig även att Bold Eagle hade en infektion i kroppen.

– Det visade sig att det fanns många partiklar i lungorna, vilket är ett tecken på infektion. Så vi har en förklaring till varför han underpresterade, sa Pilarski till LeParisien.

”Ändrar på flera saker”

Nu har kretsen kring hästen tänkt om igen och vill starta redan den 20 april i Prix de l'Atlantique på Paris-banan Enghien, i loppet där ”Örnen” är regerande mästare.

Men till loppet vill ägaren Pierre Pilarski göra en rokad på kusksidan. Ut med Franck Nivard och in med den svenske storstjärnan Björn Goop.

– Vi går för Prix de l’Atlantique, men vi ändrar på flera saker, vi kommer värma hästen mycket mer. Men framför allt; det blir med varken Franck Nivard eller Sébastien Guarato i sulkyn. Vi hoppas att komma överens med Björn Goop att köra, säger Pierre Pilarski till Equidia.

Kommer till Sverige

Björn Goop har aldrig tidigare kört Bold eagle. Han skulle ha suttit i sulkyn bakom hästen i Prix de Bretagne 2017, men Bold Eagle ströks innan loppet.

Pierre Pilarski säger vidare att om allting känns bra efter loppet på Enghien fortsätter matchningen som planerat, vilket innebär att Bold Eagle kommer till Sverige för start i Hugo Åbergs Memorial den 31 juli och Åby Stora Pris den 10 augusti.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Paris

Hästar

Trav