Det här är ”Trus 53 snabba”

Av: Dante Thomsen

Publicerad:

NÖJE

Aina Lesses fascination för döda djur sticker ut”

1 av 4 | Foto: Jerker Ivarsson
Danny Saucedo i samtal med Helena Trus.

Ace Wilder, Anton Hysén och Danny Saucedo.

Det är några av kändisarna som peppras med frågor i Nöjesbladets nya tv-program ”Trus 53 snabba”.

– Jag var helt hög på sprayfärg, säger programledaren Helena Trus.

I dag lanseras Nöjesbladets nya tv-format ”Trus 53 snabba” där Aftonbladets Helena Trus pepprar kändisar med roliga frågor. Programmet kommer sändas varje måndag i åtta veckor framöver och bland gästerna finns Danny Saucedo, Anton Hysén, Ace Wilder och Caroline af Ugglas. ”Trus 53 snabba” är också ett av de första tv-programmen att sändas på Spotify, som nyligen presenterade sin nya tv-tjänst.

Att komma på 53 skarpa frågor är inte ett helt enkelt jobb.

– Det trixiga är att få till en typ av frågor som är intressanta men som samtidigt tillåter att svaret är kort. Vissa av gästerna var mer nojiga än andra inför intervjuerna, och jag fick bland annat stryka en del politiska frågor. Anna Book hade definitivt svårast att hålla sig rapp, hon är ju ostoppbar när hon väl är i gång, säger Helena Trus.

Vad är det som är så bra med det här formatet?

– Jag själv är ju sämst på att hålla intervjuer korta, så det här formatet ser jag som en slags kognitiv terapi. Utmaningen är att hela inslaget måste sättas i en tagning, vi kan alltså inte bryta inspelningen eller klippa i efterhand. Vi var helt svettiga efter varje inspelningen för det krävde sådan koncentration från alla parter. Vi vill ju få till illusionen att kameralinsen är jag.

Leila K och Stefan Löfven drömgästerna

Helena Trus har många drömgäster.

– 90-tals ikonen Leila K som gör comeback skulle vara så intressant i det här formatet. Det vore också spännande med en politiker som Stefan Löfven, mitt mål skulle vara att få statsministern att släppa lös lite. Det skulle han må bra av.

Vad har stuckit ut mest i den här säsongen?
– Aina Lesses fascination för döda djur. Förutom de stora porslinskatterna i vardagsrummet hade hon frysen fylld med udda köttsorter. Samt en väska i garderoben som i själva verket är en torkad groda. Jag var också helt hög på sprayfärg efter mitt besök hos konstnären Clara Hallencreutz. Det var också en utmaning att peppra på med frågor medan Caroline af Ugglas hund torrjuckade mot en kudde som han släpade runt vid mina fötter.

Sänds i Spotify

Jan Scherman, affärsområdeschef för Aftonbladet TV, hyllar samarbetet med den svenska streamingtjänsten:

– Spotify är en gigant inom sitt område. Det är klart att det är väldigt bra för oss på Aftonbladet att vara med i första lanseringen när de kliver in på området rörlig bild, säger hon.

Publicerad: