Jimmie Åkesson: Löfven och Wallström raserade folkhemmet

avJonathan Jeppsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Margot Wallström (S) menar att många inte känner till vad SD står för i viktiga politiska frågor.

När Jimmie Åkesson i dag talade i Almedalen slog han tillbaka mot utrikesministern – och hävdade att regeringen raserar folkhemmet.

– Underförstått säger hon att man är dum i huvudet om röstar på oss, säger Jimmie Åkesson.

När Jimmie Åkesson talade i Almdalen, lade han sitt fokus på asylinvandringen, kriminaliteten och otryggheten.

Samtidigt som han sträckte ut en hand till de övriga partierna, med en önskan om ”ett vuxet samtal”, så riktade han också hård kritik mot statsministern och utrikesministern.

1 av 4 | Foto: Lotte Fernvall

Detta bland annat med anledning av en intervju i Aftonbladet, där Margot Wallström menade att SD har kommit för lindrigt undan i vilka förslag de stödjer kring bland annat familjepolitiken.

– Många känner inte till att de vill begränsa aborträtten, återinföra sambeskattning, göra sig av med pappamånaderna i föräldraförsäkringen och ta tillbaka vårdnadsbidraget, sa Margot Wallström då.

Jimmie Åkesson slog under sitt tal tillbaka mot utrikesministern.

– En sak jag reagerade på i veckan var när vår kära utrikesminister sa att de som röstar på Sverigedemokraterna inte har förstått vad vi tycker. Underförstått säger hon alltså att man är lite dum i huvet om man röstar på oss i stället för på Socialdemokraterna, säger SD-ledaren.

Han menade att detta var ett uttryck för det han kallade ”hegemonisk socialdemokrati” och han anklagar regeringen för att ha ”raserat folkhemmet”.

– I sin maktfullkomlighet har de tappat kontakten med verkligheten, säger Jimmie Åkesson.

– Den som väljer att lägga sin röst på Sverigedemokraterna gör det för att de gamla partierna inte har levererat det man har lovat. Att Margot Wallström och den övriga socialdemokratiska regeringen ännu inte förstått det är i sig en avgörande del av förklaringen till det.

Här är Sverigedemokraternas partiledare genom åren 00:32
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM