Leksand vände och vann i Luleå

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Fransson målade i comebacken

1 av 2

Johan Fransson såg ut att bli hjälte i comebacken.

Men Leksand vände och vann i Luleå.

– Vi är det spelförande laget, men det går inte att ta ifrån Leksand att de kommer tillbaka, säger Fransson.

VM-hjälten Johan Fransson har inte spelat hockey sedan mitten av oktober efter att ha dragit på sig en knäskada mot HV 71. Men mot Leksand gjorde nyckelspelaren comeback – och såg ut att bli matchvinnare direkt.

Chris Abbott gav Luleå ledningen med fem minuter kvar av den första perioden. Kvitteringen kom fyra minuter senare när Jacob Blomqvist ordnade 1-1.

I den andra klev Fransson fram och satte 2-1 till hemmalaget i powerplay.

– Det kändes som att det låg i luften. Det var ett lite tursamt mål men grymt viktigt. Det är inte så ofta man får göra mål så det är kul, säger Fransson och fortsätter:

– Det är fantastiskt kul att vara tillbaka. Jag har nästan glömt hur kul det är att spela match.

Ryno avgjorde

2-1 stod sig tills det återstod 24 sekunder av matchen. Mikael Johansson fixade kvitteringen och tog matchen till förlängning. Bara 38 sekunder in i sudden satte Jacob Blomqvist pucken i mål. Men domaren dömdes bort målet efter videogranskning eftersom pucken aldrig var inne. Men Leksand tog extrapoängen ändå efter att Johan Ryno avgjorde efter tre minuter och 14 sekunder.

– Vi är det spelförande laget, men det går inte att ta ifrån Leksand att de kommer tillbaka och avgör här i slutet, säger Fransson till C More.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN