Nya uppgifter kring Kubakrocken

avVictor Friberg

NYHETER

Föraren inblandad i 45 trafikförseelser sedan 2011

Den spanske politiker som körde bilen när KDU-ordföranden Aron Modig var inblandad i en dödsolycka på Kuba i slutet av juni har kört vårdslöst förr.

Enligt spanska tidningen El País har han brutit mot olika trafikregler 45 gånger sedan 2011.

KDU-ordföranden Aron Modig är sedan en tid tillbaka hemma i Sverige igen, men härvan kring dödsolyckan på Kuba rullar vidare.

Olyckan är fortfarande under utredning och nu kommer nya uppgifter om föraren Angel Carromero.

Enligt spanska El País har Carromero varit inblandad i 45 trafikförseelser sedan mars 2011, och 2010 fick han betala drygt 5000 kronor i fortkörningsböter.

Olika versioner

Anhöriga till regimkritikern Oswaldo Payá, som omkom i kraschen, hävdade tidigt att bilen som Carromero körde prejats av vägen av ytterligare en bil, medan Kubas inrikesministerium å sin sida uppgett att olyckan inträffat på grund av att den spanske ungdomspolitikern helt enkelt kört för fort på det hala underlaget.

Riskerar 20 års fängelse

Vad de nya uppgifterna om spanjorens förflutna betyder för utredningen är ännu oklart men om Carromero, som fortfarande hålls i förvar på Kuba, ställs inför rätta kan han komma att dömas till upp till 20 års fängelse för mord på Oswaldo Payás och Harold Cepero, som omkom i kraschen.