Han fick barn med sin egen mamma

avIda Gustafsson

Foto: Bruce Adams/Daily Mail/SOLO Syndication
Kyle, 27 är gay och har länge längtat efter barn.

Anne-Marie Casson, 46, är stolt nybliven farmor.

Åt en sonson hon var gravid med.

Surrogatmödraskapet åt Miles, 8 månader, har skapat debatt i Storbritannien.

Kyle, 27, är gay och har länge längtat efter barn.

Han sökte hjälp vid surrogatkliniker i Storbritannien för att få ett biologiskt barn, men fick nej eftersom han inte hade en partner.

Men han fick hjälp på nära håll och är nu ensam förälder till sonen Miles, 8 månader, skriver Daily Mail.

Får kritik

Den som hjälpt att sätta honom till världen är Kyles mamma Anne-Marie.

Hon var surrogatmamma där ett donerat ägg inseminerades med Kyles sperma. Sedan placerades ägget i Anne-Marie Cassons livmoder. Hon är därmed den första kvinnan i Storbritanniens som varit surrogatmamma åt sin egen son.

Tillkomsten av pojken Miles har öppnat en debatt kring den brittiska lagstiftningen om surrogatmödraskap. Kritikerna i frågasätter det etiska och moraliska i familjen Cassons arrangemang och kallar det för "tvivelaktigt".

– Jag vet att vissa inte kommer att förstå det och som är emot det vi gjort. Men så länge som någon har möjligheter att ta hand om ett barn så har de all rätt till ett barn. Bortsett från en vän som jag inte längre har någon kontakt med har alla andra stöttas oss i det här, säger Kyle till Daily Mail.

Anne-Marie Casson håller med.
– Vissa mor- och farföräldrar är mer att de säger "Jag har fått egna barn och uppfostrat dem, det var det. Jag har mitt eget liv nu". Men jag har alltid sagt att när mina egna barn skaffar egna ungar vill jag hjälpa dem så mycket jag kan. Jag gissar att det här är som en andra chans, säger hon till tidningen.

”Värt försöket”

Det var för flera år sedan som Kyle började undersöka möjligheterna att skaffa barn på egen hand. Han besökte surrogatkliniker och fick ja av en kvinnlig släkting för ratt bära hans barn. Men när hon fick avstå på grund av gynekologiska problem växte en idé hos Kyles mamma Anne-Marie. Hon ville bära sin sons barn och började diskutera saken med sin man.

– Vi diskuterade det i ett par dagar och sedan kom vi fram till att om det kunde ge Kyle chansen att få ett barn, var det värt försöket, säger hon.

Adopterat sin biologiska son

När pojken Miles föddes var Kyle juridiskt sett både pappa och bror till barnet.

– Jag har aldrig tänkt på honom som min bror. Det har ingen av oss. Men när han föddes var han rent juridiskt min bror. Och samtidigt var han enligt lagen min mammas son.

Men efter ett domstolsslut har Kyle adopterat Miles och är nu hans far och han står nu som ensam vårdnadshavare för sonen.

ARTIKELN HANDLAR OM