Så blir Laras Crofts hajpade comeback

avJonas Högberg

Ny info om Microsofts Uncharted 4-utmanare

1 av 3
”Rise of the tomb raider”.

Hon gjorde succé med sin påkostade återkomst 2013.

Nu är Lara Croft tillbaka igen – bara på Xbox.

Och den här gången för äventyrandet henne ända till Sibirien.

Crystal Dynamics har hittills inte berättat särskilt mycket om ”Rise of the tomb raider”. Men nu är man redo att dela med sig av detaljer om spelet.

I en stor Gameinformer-artikel, som Eurogamer tagit del av, avslöjar spelstudion att Lara Croft haft en tuff tid efter händelserna i ”Tomb raider”. Ingen tror på Laras prat om övernaturliga väsen, något som får henne att ge sig ut på ett nytt äventyr i hopp om att hitta bevis för att vissa myter och sägner faktiskt är verkliga.

Mer fokus på jakt

Det som tycks vara målet för Laras resa i ”Rise of the tomb raider” är odödlighetens hemlighet, och av allt att döma kan den finnas i Sibirien. Snöiga skogar är dock inte den enda miljön i spelet – Lara ryktas även få besöka lummigare platser och torra ökenlandskap.

Spelet kommer lägga mer fokus på jaktmomentet än föregångaren, och den här gången ska spelaren också kunna konstruera fällor, granater, giftpilar och dylikt utifrån saker som går att plocka upp. Dimma och regn ska dessutom kunna påverka djur och fienders förmåga att se Lara på avstånd.

Släpps bara till Xbox – kanske

Gravarna uppges vara större, pussellösningarna något mindre uppenbara.

Spelet släpps som bekant till både Xbox One och Xbox 360, men huvudutvecklaren Crystal Dynamics jobbar bara på One-versionen. 360-utgåvan portas av Nixxes Software.

Båda versionerna släpps till julhelgen. Det återstår att se om ”Rise of the tomb raider” kan komma att släppas till andra format vid ett senare tillfälle.