”Längesen vi fick sjunga”

avPatrik Brenning, Ha Ab

AIK avgjorde i femte tilläggsminuten

Foto: C MORE

GÄVLE/STOCKHOLM. 46 sekunder längre än tilläggstiden på fyra minuter hade gått.

Då räddade Kennedy Igboananike AIK ur krisen efter ett mål som gjorde Gefle rasande.

Efter matchen erkände dock Gefles Alexander Faltsetas att domslutet var korrekt.

Det är situationen som räddade AIK ur krisen – och som blev omdiskuterad. AIK fick ett inkast långt ner på Gefles planhalva i matchens 95:e minut, ett inkast hemmalaget menade var deras. Enligt dem tog Ibrahim Moros krossboll aldrig på Alexander Faltsetas.

”Bra Kennedy”

Domaren stod ändå fast vid sitt beslut som blev direkt avgörande. Inkastet togs, Henok Goitom skarvade fram inlägget till Kennedy Igboananike som tog ner bollen och drog dit avgörande 2-1.

– Som alltid när AIK vinner blir jag väldigt glad. Övertid är något speciellt också. Senaste matchen (mot Malmö FF) fick vi den åt andra hållet, det är en sådan berg och dalbana men ett bra avslut också. Bra Kennedy, säger AIK:s tränare Andreas Alm till C More.

Hemmalaget protesterade kraftfullt hos domarteamet efter målet men förgäves. Efter matchen erkände också Faltsetas att domslutet var korrekt.

”Den tar på mig”

– Den tar på mig. Bollen touchar min rygg så det är inkast för dem. Det är korrekt. Jag vet inte om han (domaren) ser det eller går på att de skriker, säger Faltsetas till Sportbladet.

Hade AIK inte fått in segersparken skulle krisrubrikerna ha legat över dem. De hade i det fallet varit näst sist i serien, endast räddade från nästjumboplatsen av bättre målskillnad mot Halmstad. Nu kom istället säsongens första seger, och kanske den islossning Andreas Alm hoppas på.

– Jag är glad för spelarna, det var längesen vi fick sjunga i omklädningsrummet efter en match. Det här är kanske exakt det vi behöver, säger Alm.

Nu står AIK på fem poäng och avancerar förbi både Halmstad och Åtvidaberg i tabellen. Gefle är en poäng bättre men hoppades på mer efter Alexander Faltsetas läckra kvittering.

Efter Celso Borges ledningsmål skruvade nämligen 25-åringen in en frispark perfekt i det första krysset. En tidig kandidat till hela säsongens vackraste mål.

ARTIKELN HANDLAR OM