Vi ger dig ALLT från USA-valet

Av: Johan Edling

Publicerad:
Uppdaterad:

Så följer du den stora valrysaren bäst

1 av 3

Stor tv-satsning, livebevakning, analyser och reportageresor.

Nu drar Aftonbladet igång sin valspurt – med en storsatsning på årets utrikespolitiska storhändelse.

– Det sägs alltid att det kommande valet är det viktigaste någonsin – men i år har man verkligen rätt att kalla detta för ett ödesval. Aftonbladet kommer att ge dig de bästa nyheterna och skarpaste analyserna, säger Martin Schori, utrikesredaktör.

8 november är datumet då amerikanerna går till val. Världens öde står på spel när antingen den första kvinnan eller en av de mest kontroversiella kandidaterna någonsin väljs till USA:s president. Hillary Clinton och Donald Trump gör nu en rejäl slutspurt för att övertyga folket.

I dag börjar även Aftonbladets slutspurt.

Sänder live varje dag

Aftonbladet storsatsar med en egen valstudio på plats i New York för att kunna ge er de bästa experterna och mest intressanta gästerna.

Från och med i morgon kan du följa våra dagliga sändningar. Både i Aftonbladet Morgon, som sänds på aftonbladet.se och i TV3, klockan 06.30–09.00. Och i valstudion varje kväll klockan 19. Sändningarna leds av Matilda Wennerholm.

– Vi kommer ge dig den snabbaste rapporteringen, de tyngsta analyserna, de hetaste snackisarna – och givetvis finns vi på plats där det händer, säger Caroline Wiberg, projektledare på Aftonbladet TV.

Fullspäckad valnatt

Valnatten 8 november sänder Aftonbladet TV HELA dygnet; tv-studio med programledarna Karin Magnusson och Henrik Torehammar som gästas av experter och de hetaste tyckarna – och givetvis liverapporter från studion i New York och alla valvakor i USA. Det är redan klart att centerledaren Annie Lööf, kd-ledaren Ebba Busch Thor, liberalernas Birgitta Ohlsson och vänsterledaren Jonas Sjöstedt medverkar i programmet.

– Dessutom ger vårt samarbete med CNN, med tillgång till deras experter, tittarna en unik inblick i valet, säger Caroline Wiberg, projektledare på Aftonbladet TV.

Rutinerat team på plats

Från och med i dag har Aftonbladet ett rutinerat team i USA.

Reportrarna Nivette Dawod, Wolfgang Hansson och Gustaf Tronarp.

Tv-reportrarna Malin Johansson, Emma Lovén Svensson.

Mångfaldigt prisade fotograferna Andreas Bardell och Urban Andersson.

Succéteamet från OS i Rio – Robert Laul och Pontus Orre – som ger dig allt du inte visste att du ville ha från USA-valet.

”En sällsynt smutsig kampanj”

Karin Nelsson, analyschef på Inizio som gör Aftonbladets opinionsundersökningar, värvades nyligen av CNN för att medverka under mediejättens valbevakning. Och kommer även ha en given roll i Aftonbladets bevakning.

– Olika demografiska grupper resonerar på olika sätt och i detta val är det två kandidater som det råder otroligt starka åsikter om. Det är en sällsynt smutsig kampanj och grupper ställs mot varandra. Jag kommer helt enkelt att söka svaret på hur folk tänker, säger hon.

Kan du inte få nog av USA-valet? Läs allt på vår specialsajt.

”Förloraren” kan bli president ändå – vi förklarar USA:s valsystem

Publicerad:

LÄS VIDARE