West Ham-tränaren: ”Kan inte bli större”

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Bilić om sista matchen på Boleyn Ground

Foto: All over press och TT

Efter 112 år spelar West Ham i morgon den sista matchen någonsin på Boleyn Ground.

Det är dessutom en match som kan föra klubben till Europa League nästa säsong.

– Det kan inte bli större, säger West Ham-managern Slaven Bilić till The Guardian.

Nästa säsong flyttar West Ham in på Olympiastadion och under måndagen meddelade klubben att de har sålt slut på alla säsongsbiljetter. Brittiska medier, däribland Independent, rapporterar att det rör sig om sammananlagt 52 000 biljetter, en siffra som enbart Manchester United är bättre i England med.

I morgon spelar klubben sin 2 398:e och sista match på Boleyn Ground, i folkmun ofta kallad för Upton Park, innan flytten. Med ett West Ham som för tillfället parkerar på en sjunde plats i Premier League är matchen därmed speciell av ytterligare en anledning, en seger och klubben kopplar grepp om en Europa League-plats.

”En speciell match”

– Låt oss säga att matchen inte skulle betyda mycket för oss eller Manchester United, i det här skedet av säsongen, då skulle det vara stort ändå för att det är den sista matchen på Upton Park. Men den betyder mycket både för dem och oss - båda sakerna har klickat, så det är stort, mycket stort. Det kan inte bli större, säger West Hams manager Slaven Bilić till The Guardian.

Sedan 1904 - i 112 års tid - har West Ham spelat på arenan men morgondagens match blir alltså den sista.

– Det kommer bli en känslofylld match och det är inget du kan stoppa. Det är omöjligt att säga till spelarna, staben och åskådarna att det är normal match, för det är ingen normal match. Det är en speciell match, en typ av match som enbart inträffar en gång i livet, säger Bilić till West Hams hemsida.

Exakt hur klubben kommer avtacka arenan är till viss del hemlighetsfullt. De har däremot meddelat att samtliga spelare som någonsin representerat klubbens seniorlag fått en inbjudan till matchen mot Manchester United.

”Ni har gjort Boleyn Ground känd”

”Det kommer säkerligen bli en oerhört emotionell dag från start till slut. Men jag tror att om vi hade fått önska oss en lämplig match för att säga hej då till 112 års historia, på Boleyn, då hade Manchester United varit nära toppen på vår lista”, skrev ägarna David Gold och David Sullivan i ett meddelande på klubbens hemsida och fortsatte:

”Vi vill att det blir en kväll som handlar om er, våra lojala supportrar, det är ni som har gjort Boleyn Ground känd världen över”

Vid en West Ham-seger kopplar de greppet om en Europa League-plats medan Manchester United vid en seger passerar Manchester City i kampen om den sista Champions League-platsen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.