Gustaf Norén efter Mando Diao: ”Jag var jättesvag”

Av: Erik Åberg

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Talade ut hos Filip & Fredrik i ”Breaking news”

1 av 3

Efter skilsmässan med Mando Diao kände sig Gustaf Norén svag.

Det berättade han i kvällens ”Breaking news”.

– Det finns en viss tendens i Sverige att man objektifierar människors svagheter, säger han i programmet.

Förra säsongen gästades programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson av Gustaf Norén, samma dag som han hoppat av rockbandet Mando Diao. I den kryptiska intervjun förklarade Norén att, för honom, finns inte bandet längre.

I kväll var artisten åter gäst i ”Breaking news”. Denna gång berättade han om den utsatta perioden han då gick igenom.

– Jag kände mig i en väldigt utsatt position. Jag kände att jag var på ett stort hav själv i en eka och sträckte ut en hand efter hjälp. Då fanns det olika reaktioner bland svenskarna, säger han i programmet.

”Gör narr av dem”

En del personer njöt av att Norén mådde dåligt och hade inget intresse av att hjälpa honom.

– Det finns en viss tendens i Sverige att man objektifierar människors svagheter och gör narr av dem. Och det föll man in i, säger han i ”Breaking news”.

Gustaf Norén berättade att han kände sig ”jättesvag” just då. Samt att flera frågade vad han hade i sig under förra årets intervju.

– Jag vill ha människor runt omkring mig. Jag vill ha oxytocin. De frågade vilket preparat jag hade i. Oxytocin, det man får när man tar på andra människor, säger han i kvällens program.

Vad Mando Diao är

Intervjun berör även den nuvarande statusen mellan Gustaf Norén och Mando Diao. Då förklarar han att skilsmässan är påskriven, inlämnad och klar.

– Den där frågan om vad Mando Diao är tycker jag är intressant men vi kan ju ta vilket varumärke som helst liksom. För jag tycker det finns en sak som är och en annan sak som är en känsla. Man kan ju säga ”Apple” men man kan ju också säga ”ett äpple”. Det är två olika saker, säger han och fortsätter:

– När folk ser mig på stan skriker de Mando Diao efter mig, men jag går ju inte fram och säger ”så där kan du inte säga. Det är helt fel. Vad håller ni på med? Var får ni det ifrån?” Det hade varit jättekonstigt, säger han i programmet.

”Breaking news” sänds måndag till torsdag på Kanal 5 klockan 22:00.

Få fullständig koll på alla rockstjärnor och chans till att bli galet allmänbildad på kuppen - följ Nöjesbladet på Facebook

Publicerad:

LÄS VIDARE