Direkt från fängelset till nya klubben

avOscar Rickstrand

Skandalryssen Alexander Kokorin är klar för Zenit St Petersburg.

Var han kom ifrån?

Direkt från fängelset.

I går släpptes Alexander Kokorin och Pavel Mamajev från ryskt fängelse. Stjärnorna hade suttit inne sex månader för attacken mot två kända politiska byråkrater.

Det var på ett café i Moskva i oktober förra året som Kokorin och Mamajev gav sig på byråkraterna -som skadades till den grad att de fick föras till sjukhus.

Straffet blev 1,5 års fängelse.

– Vi är inga gangsters, vi är idrottsmän. Vi skulle kunna göra samhällsnytta och hjälpa barn som vill spela fotboll. Vilken nytta gör vi i fängelse?, sa Kokorin när beskedet kom i somras.

Ger honom ny chans

Men tidigare i september stod det klart att de skulle släppas i förtid. Och i går kom de alltså ut från fängelset i Belgorod, där tusentals fångar sitter dömda för grova brott.

Det dröjde inte länge innan Kokorin, med 48 landskamper under bältet, fick en ny klubb. Redan i dag bekräftar Zenit St Petersburg att man värvar den 28-åriga anfallaren.

– Zenit är redo att ge Kokorin en chans att återvända till fotbollen, säger en talesperson från klubben, som Kokorin tillhörde innan skandalen, enligt Mirror.

Mamajev är fortfarande klubblös.

Foto: Dmitry Serebryakov/AP/TT
Aleksandr Kokorin (vänster) och Pavel Mamajev (höger) får villkorlig frigivning i september. Arkivbild.
ARTIKELN HANDLAR OM