Fler stjärnor saknas på Blåvitts läger

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

LAGOS. Hosam Aiesh är inte på plats av personliga skäl.

Men fler IFK Göteborgsstjärnor saknas första dagen vid IFK Göteborgs läger i Portugal.

Giorgi Kharaishvili och Alhassan Yusuf är inte på plats på grund av strul med flygbiljetter.

När IFK Göteborg landade i Faro vid Algarvekusten under måndagskvällen meddelade både klubben och Hosam Aiesh att han inte flygit med laget till lägret i Portugal.

En nära anhörig till Aiesh är svårt sjuk och yttermittfältaren har därför stannat kvar i Sverige.

När Blåvitt inledde första träningen på plats i Lagos, längst ut till väster på Algarvekusten, under tisdagsförmiddagen saknades fler av IFK Göteborgs största stjärnor.

Giorgi Kharaishvili och Alhassan Yusuf fick inte plats på planet ned i går på grund av strul med flygbiljetterna.

Hosam Aiesh.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Hosam Aiesh.

– Beklagligt men inte så mycket att göra åt. De kommer ner i dag i stället, säger klubbdirektören Max Markusson vid tisdagens träning.

IFK Göteborg träningsspelar mot portugisiska division trelaget Louletano D.C på torsdag på Algarve Stadion utanför Faro.

Båda spelarna har till och från varit omgivna av flyttrykten. Men någon sådan sanning döljer sig inte bakom ”biljettstrulet” säger sportchefen Kennet Andersson.

– Nej, nej. Det är inget sådant. Det här handlar bara om att det blev problem med biljetterna. Absolut inget annat, säger Andersson till Sportbladet.

Poya Asbaghi om att Kharaishvili och Yusuf inte är på plats:

– Det bästa är att ha alla här, men sedan missar de bara en träning. Någon katastrof är det inte, säger IFK Göteborgstränaren efter tisdagens träningspass.

Även juniorerna Jesper Tolinsson och Oscar Vilhelmsson ansluter till IFK Göteborgslägret i Algarve först senare under tisdagen.

Duon spelade landskamp och båda i startelvan med svenska U17-landslaget som 1–2-förlorade mot Skottland i spanska Pinatar under måndagen.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Giorgi Kharaishvili.
Publicerad:

LÄS VIDARE