Liverpool backar Klopp i FA-cupbråk

Av: TT

Publicerad:
Liverpool fick bara oavgjort mot Shrewsbury i FA-cupen och tvingas till omspel under vinteruppehållet.
Foto: Rui Vieira/AP/TT
Liverpool fick bara oavgjort mot Shrewsbury i FA-cupen och tvingas till omspel under vinteruppehållet.

Det engelska fotbollsförbundet (FA) är kritiskt mot Jürgen Klopps uttalande om att ingen i Liverpools A-lag kommer att delta i FA-cupens omspel mot Shrewsbury nästa vecka.

Men klubbens ledning stöttar den tyske tränarens beslut, rapporterar BBC.

Omspelet mellan de båda lagen sker 4 eller 5 februari, vilket krockar med Premier Leagues nyinstiftade vinteruppehåll. Klopp ser, enligt den brittiska tv-kanalen, uppehållet som en nyckelfråga för sina spelares hälsa och menar att han måste fullfölja sitt löfte att ge dem ledigt.

– Ligan har bett oss att respektera vinteruppehållet och det är vad vi kommer att göra. Om FA inte respekterar det finns det inget vi kan göra. Vi kommer inte att spela, sade Jürgen Klopp efter söndagens FA-cupmatch som slutade 2–2.

U23-tränare på bänken

Det innebär att spelare som Mohamed Salah, Sadio Mané, Virgil van Dijk och Roberto Firmino inte kommer att finnas på planen i omspelet. Inte heller Klopp kommer att finnas vid sidlinjen, i stället leds laget av Liverpools U23-tränare Neil Critchley.

Tidigare under säsongen ledde Critchley ett mycket ungt Liverpoollag i ligacupmötet mot Aston Villa, där man förlorade stort (0–5).

Det engelska ligaförbundet, däremot, är inte imponerade av klubbens inställning till FA-cupen och menar att alla engelska lag har vetat om förutsättningarna redan i somras.

– Före starten av säsongen 2019–2020 accepterade alla klubbar att omspel i FA-cupens fjärde omgång kommer att behöva spelas under den första veckan av vinteruppehållet, sade en av förbundets talespersoner.

"Absurd situation"

Men det är inte bara Liverpools ledning som står bakom Jürgen Klopp – även flera andra tränare är kritiska till upplägget.

– Det är en absurd situation. Det är meningen att man ska ha ledigt en vecka och helt plötsligt stoppar man in omspelet där, sade Steve Bruce enligt BBC.

Hans Newcastle ser ut att behöva spelet sin omspelsmatch mot Oxford den 4 februari. Även Tottenham och Southampton kommer att spela FA-cupmatcher under Premier Leagues uppehåll.

Publicerad: