Mejla

Stefan Hedmark

Första trailern för Fast & furious 9

Syskonfejd när Vin Diesels lillebror börjar bråka

Publicerad:

FILM

FILMTRAILER. Senast vi såg ”Fast and furious”-gänget var i somras. Då ägnade Dwayne Johnson och Jason Statham över två timmar åt att slåss med varandra.

I ”Fast & furious 9” hittar Vin Diesel en ny nemesis: Lillebror.

Det är väl symboliskt för den här filmserien att trailern är längre än vad de brukar vara. Det var länge sedan vi såg en ”Fast and furious”-film som var lagom lång, rapp underhållning. Men när de är som bäst bjuder de på svårslaget actionspektakel.

I det nionde kapitlet möter vi många bekanta ansikten, tyvärr inte några av de mest engagerande. Johnson och Statham har ju sin egen spinoff-serie. Det är upp till Vin Diesel och Michelle Rodriguez i första hand att hålla grytan kokande.

De får hjälp av John Cena som spelar Diesels lillebror. Han har lierat sig med Cipher (Charlize Theron), skurken från den åttonde filmen.

1 av 4 | Foto: Universal
Michaelle Rodriguez och Vin Diesel i ”Fast & furious 9”.

I en liten roll återkommer Helen Mirren, som har blivit en av seriens veteraner, samt Sung Kang som senast sågs i seriens tredje film. Där dog han, men tycks alltså ha tillfrisknat.

Annars är det mesta sig likt. Familjeband utmanas liksom fysikens lagar, med sportbilar som hänger och slänger högt uppe i luften. En försommarpresent till de trognaste fansen.

”Fast & furious 9” har biopremiär den 22 maj.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Av: Stefan Hedmark

Publicerad:

LÄS VIDARE