Guardiolas hot: Då vägrar vi att spela

Öppnar för att bojkotta turneringen: Tar en längre semester

avPatrik Brenning

”Erkänn att Manchester City har två titlar – eller spela Community Shield utan oss nästa år. ”

Det är beskedet från Citys tränare Pep Guardiola inför ligaavslutningen.

Manchester City jagar segern i Premier League, är framme i kvartsfinal i Champions League, ska spela final i FA-cupen, har redan vunnit Ligacupen och säkrade i början av säsongen segern i Community Shield.

”Frågan jag vill ha svar på”

Det innebär att City fortfarande kan vinna alla fem titlarna den här säsongen. Eller är det fyra?

– Det är frågan. Det är frågan jag vill ha ett svar på. Folk säger att vi vunnit en titel, men Community Shield då? Den kanske räknas till förra säsongen, men när vi åkte på semester efter den säsongen hade vi inte den, säger Pep Guardiola enligt The Mirror.

1 av 2 | Foto: Tim Ireland / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

”Kommer inte spela”

Det som retar Guardiola är att Community Shield, finalmatchen som spelas i augusti mellan förra säsongens segrare i ligan respektive FA-cupen, av många inte erkänns som en titel.

– Så nästa säsong, om vi slår Liverpool och vinner Premier League, så kommer vi inte spela Community Shield. För varför ska vi? Den räknas ju ändå inte! Det blir en längre sommarsemester och vi kommer utvilade till Premier League och Champions League, säger Guardiola och fortsätter:

– Men jag vet inte. Jag vet verkligen inte. Vi var glada, så klart. Vi vet att vi vunnit den titeln och Community Shield är en Supercup i resten av Europa och världen. Det är vad den här.

ARTIKELN HANDLAR OM