Fängelse för överfallet på fotbollsprofilen

Nio av tio åtalade i Tinderligan fälls

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Domen har nu fallit mot Tinderligan som bland annat lurade en känd fotbollsprofil.

Sex av de tio åtalade döms till fängelse.

En av dem till fängelse i sex år och fyra månader.

I förundersökningen beskrivs hur den kände fotbollsprofilen får kontakt med en kvinna via en profil på dejtingappen Tinder. De två stämmer träff i Strängnäs där fotbollsprofilen sedan istället övermannas av två män.

– En av personerna har en kniv och en har en hylsnyckel i handen. Någon av personerna säger typ skrik inte, häng med här, berättar han i förhören.

Förde över 109 000 kronor

Fotbollsprofilen beskriver att han förs ett par hundra meter upp i en skog där han utsätts för sparkar, slag och hot från fyra personer. Han tvingas lämna ifrån sig plånbok, telefon, nycklar samt jacka och avslöja koden till sitt mobila bank-ID.

Med hjälp av koden för Tinderligan sedan över 109 000 kronor från fotbollsprofilens konto och hotar sedan mannen om han anmäler händelsen.

Redan samma natt tar fotbollsprofilen kontakt med polisen. Det visar sig senare att han är en av åtta målsäganden som fallit offer för Tinderligan.

Två minderåriga

Tio personer i åldrarna 18-21 åtalas och nu döms nio av dem, skriver Eskilstuna tingsrätt.

Flera fälls för människorov, rån, misshandel och grovt vapenbrott och sex av dem döms till fängelsestraff.

De strängaste fängelsestraffen blir sex år och fyra månader respektive fem år och tio månader. Det kortaste ett år och två månader.

Två av de tilltalade, som bara var bara 17 år när brotten begicks, döms till sluten ungdomsvård respektive skyddstillsyn och dagsböter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.