Landslagsmålvakten klar för svenska mästarna

avSimon Norberg

Publicerad:
Foto: Bildbyrån
Hilda Carlén

För några veckor sedan säkrade Linköping sitt andra raka SM-guld.

I dag presenterade klubben en riktig prestigevärvning inför kommande säsong.

Landslagsmålvakten Hilda Carlén är klar för klubben.

Hilda Carlén har varit ohotad etta i Piteå de fyra senaste säsongerna och kommer nu från ett riktigt bra år uppe i norr där Piteå släppte in minst mål i hela serien och hamnade på en fjärdeplats i tabellen.

Men nu är skånskan klar för svenska mästaren Linköping där hon skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Efter snart fyra fantastiska år i Piteå ser jag nu framemot nya utmaning. Jag är stolt och tacksam över att få möjligheten att representera Sveriges bästa fotbollsklubb kommande säsonger. Jag är säker på att miljön i Linköping gör att jag kommer ta ytterligare steg framåt i min utveckling. Det är inspirerande att få komma till en klubb som satsar högt och jag gläds att jag nästa säsong ska få vara en del av den professionalitet som finns i klubben, säger hon i ett pressmeddelande.

Carlén som tillhörde Linköping 2010 har också varit bofast i landslaget de senaste åren bakom Hedvig Lindahl och tros ta över rollen som förstamålvakt när Lindahl lägger av.

▪▪▪

Det är inte bara svenska mästarna som rustar inför kommande säsong.

I dag presenterade Rosengård ett nyförvärvet. Norska landslagsanfallaren Lisa-Marie Karlseng Utland har skrivit på ett tvåårskontrakt med Rosengård.

Utland fanns med i Norges EM-trupp och fick göra två kortare inhopp i turneringen. Den gångna säsongen gjorde hon 17 mål på 21 matcher för Røa, som slutade femma i den norska högstaligan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM