Adam Alsing blir nya ”Arga snickaren”

”Det visade sig att man inte behöver vara särskilt mycket snickare”

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Han är inte snickare, och inte heller känd för att vara särskilt arg, men i februari tar Adam Alsing över programledarrollen i "Arga snickaren".

– Det blir en del kramar, men det blir en del hårda ord också, säger Adam Alsing.

Programmet "Arga snickaren" blir "Arga snickaren med Adam Alsing" när det snart återvänder till tablån.

Tillsammans med snickaren Magnus Kvaernå och inredaren Maria Celin ska Adam Alsing besöka bostäder runtom i landet som behöver mer än kosmetisk hjälp, säger Alsing:

– Det visade sig att man inte behöver vara särskilt mycket snickare för att se vad som är fel på de här ställena. Det handlar om saker som "borde det inte vara en vägg här?" eller "ska det verkligen vara 20 centimeter vatten på hela golvet?"

”Vill att de ska komma ur mörkret”

Programmet kommer att besöka familjer i bland annat Ystad, Eskilstuna och Älekulla. Adam Alsing säger att familjerna som hör av sig till programmet gör det som ett rop på hjälp, och han har inga planer på att, likt sin föregångare Anders Öfvergård, stå och skrika folk i ansiktet:

– Det handlar mer om att vara mänsklig. Det finns ju alltid någon slags bakomliggande orsak till varför det ser ut som det gör hos de här människorna. Där gäller det för mig att försöka lista ut vad det är och försöka väcka dem till liv på något vis. Man vill att de ska komma ur mörkret de befinner sig i.

Publicerad:

LÄS VIDARE