Storsponsorn: ”Bara genant, usch”

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Göteborg FC:s storsponsor Prioritet Finans reagerar kraftfullt efter beskedet om att elitlaget läggs ner och drar sig ur damallsvenskan.

– Det skickar amatörmässiga signaler, säger företagets vd Nils Wiberg till Fotbollskanalen.

Prioritet Finans har ett treårigt sponsoravtal med klubben som så sent som i november kröntes till svenska mästare. Tanken var att göra en rejäl satsning på att etablera sig internationellt med sikte på Champions League-framgångar.

Beskedet från klubben om nedläggning kom därför överraskande för Prioritet Finans vd Nils Wiberg.

– Det är inte bra för svensk fotboll, när svenska mästare drar sig ur serien. Det är inte bra. Det skickar amatörmässiga signaler, kan du skriva. Att svenska mästaren i damfotbollen drar sig ut, det är amatörmässigt och det stärker inte fotbollen, säger han till Fotbollskanalen.

Han säger sig ha blivit ”dåligt informerad” om planerna från klubbens sida och uttrycker stor besvikelse.

– Det kommer som en chock. Det lär väl komma fram mer i framtiden, men jag har ingen aning. Alla flickor och damer, stoltheten med SM-guldet. Vi behövde det. Nu är det bara genant, usch.

Göteborgs storsponsor Nils Wiberg beklagar beslutet att lägga ner elitverksamheten och dra sig ur damallsvenskan. Arkivbild.
Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Göteborgs storsponsor Nils Wiberg beklagar beslutet att lägga ner elitverksamheten och dra sig ur damallsvenskan. Arkivbild.
Publicerad:

LÄS VIDARE