Plötslig svensk medaljchans i Six Days

Foto: SVEMO
Albin Elowsson bäste junior - igen
SPORTBLADET

Både Frankrike och Australien har drabbats av skador.

Nu finns det plötsligt en svensk medaljchans i Six Days.

– Det blir spännande att se vad som händer i morgon förmiddag, säger Kent Karlsson.

Det svenska herrlandslaget i enduro ligger kvar på en sjätte plats i lag-VM, men framför Sverige har det hänt saker som kan påverka slutresultatet.

Frankrikes stjärna Christophe Nambotin har kört strålande inledningsvis, han ledde den individuella tävlingen och har gett Frankrike ledningen i lag-VM också, men han kraschade under ett av torsdagens specialprov. Han fullföljde men man misstänker att han har drabbats av en fraktur i handen.

Om han inte kommer till start rasar Frankrike i sammandraget. Samma problem har tvåan Australien, Daniel Sanders kraschade han också och man misstänker att han har brutit nyckelbenet.

”Spännande att se vad som händer”

– Det är väldigt tveksamt om Australien och Frankrike kan fullfölja det här. Och då skulle vi kunna vara med och fightas om en pallplats... man vet aldrig, säger ledaren Kent Karlsson.

– Det blir spännande att se vad som händer i morgon förmiddag, då vi ser vilka som kommer till start. I fjol försvann två lag under den femte dagen och det är inte över än. Vi leder på hoppet, även om det naturligtvis inte är roligt när någon skadar sig.

Bland de svenska juniorerna kör Albin Elowson fortsatt strålande, han var bäste junior, sjua av samtliga förare och klättrar tull plats nio i sammandraget. Det svenska juniorlaget, som har förlorat Mikael Persson sedan hans cykel gått sönder, ligger kvar på plats tio. De svenska damerna ligger fyra i sammandraget när två tävlingsdagar återstår.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Enduro