Kvinnan förhörs av polis – beslut om häktning väntar

Av: Linus Lindgren

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Kvinnan som misstänks ha hållit sin son inlåst i en lägenhet i decennier förhörs just nu.

Hon är misstänkt för bland annat grovt vållande till kroppsskada.

– Jag kommer att ta beslut om jag vill begära kvinnan häktad eller inte under morgondagen, säger Emma Olsson som är åklagare i fallet.

I nästan 30 år misstänks en mamma ha hållit sin son instängd i en lägenhet i Stockholmsområdet. Formellt misstänks hon för att olaga frihetsberövat sonen mellan 1 januari 2006 och 29 november 2020.

Utöver det misstänks kvinnan, som är i 70-årsåldern, för grovt vållande till kroppsskada och grovt vållande till sjukdom.

Förhörs under eftermiddagen

Hon är just nu anhållen på sannolika skäl för brotten. Emma Olsson som är åklagare i fallet måste besluta om kvinnan ska begäras häktad senast den 3 december men hon själv säger att beslut kan komma under morgondagen.

– Kvinnan förhörs just nu och under förmiddagen i morgon planerar vi att hålla förhör med brottsoffret. Jag kommer ta beslut om jag vill begära kvinnan häktad efter det, säger hon.

Förnekar brott

Enligt Emma Olsson har polisen under dagen kunnat prata med mannen och det planerade förhöret med honom kommer att kunna hållas i morgon.

– Kvinnan förnekar brott. Hon har inte lämnat någon övrig kommentar till brottsmisstankarna.

En teknisk undersökning av den aktuella lägenheten pågår enligt henne just nu.

– Resultatet av brottsplatsundersökningen och förhören kommer ligga till grund för hur vi går vidare i ärendet, säger Emma Olsson.

Polisen på platsen.
Foto: JIMMY WIXTRÖM
Polisen på platsen.
Publicerad:

LÄS VIDARE