Klart: Augustinsson lämnar Djurgården

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Jonathan Augustinsson.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Jonathan Augustinsson.

FOTBOLL

Jonathan Augustinsson är näste spelare att lämna Djurgården. 

Ytterbacken säljs till norska Rosenborg. 

– Vi får en bra övergångssumma, säger sportchefen Bosse Andersson.

Jesper Karlström, Fredrik Ulvestad, Kevin Walker och Jonathan Ring har redan tackat för sig. Nu står det klart att Jonathan Augustinsson också lämnar Djurgården. 

Ytterbacken har ryktats vara på väg till norska Rosenborg en längre tid och nu är övergången klar. 

– Jag har varit fem år i Djurgården och haft det fantastiskt men jag kände att jag var redo för en utmaning och ville testa något nytt – flytta från Stockholm och klippa navelsträngen generellt där jag får testa en ny liga och utvecklas som person både på och utanför planen, säger Augustinsson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det har varit ett svårt beslut, väldigt mycket fram och tillbaka. Jag har haft det så jäkla bra i Djurgården, fått spela matcher på Tele2 Arena och varit på Kaknäs med alla spelarna och ledarna. Men när jag summerade för- och nackdelar så känns det som Rosenborg bygger upp nu väldigt spännande och jag har känt stort förtroende från den sportsliga ledningen.

”En bra övergångssumma”

Sportchef Bosse Andersson är nöjd med affären.

– Vi får en bra övergångssumma och de har god kunskap om Jonis och sportsligt kommer det att bli väldigt bra för honom. Det är självklart alltid tråkigt att han lämnar men det är en bra uppgörelse för alla parter, säger han till klubbens hemsida.

Efter att flera spelare lämnat är Djurgården nu på jakt efter ersättare. En som är nära en övergång till klubben är Elias Andersson. Sirius bekräftade under dagen att mittfältaren inte blir kvar i klubben nästa säsong.

– Vi är aktiva. Vi har redan träffat ett antal spelare. En del är realistiska, en del är inte realistiska. Men vi har en bit kvar att vandra. Det kommer spekuleras enormt om Djurgården i år. När vi släpper spelare av den här digniteten så förstår jag att många djurgårdare blir förvånade och oroliga. ”Det måste hända något!”, får man höra. Men jag tror att vi måste ha is i magen och fortsätta ta bra, långsiktiga beslut, sa Bosse Andersson till Sportbladet i går.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.