Villa tog femte raka efter skyttekungens hattrick

Sänkte gamla klubben

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Säsongens överraskning, Sandviken, lyckades inte rubba serieledarna.

Ett effektivt Villa Lidköping kunde säkra lagets femte raka seger.

– Det har känts konstigt i kroppen hela dagen, säger matchhjälten Christoffer Edlund, tidigare Sandviken.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Efter förlusten på ett regnigt Zinkensdamm mot Hammarby (enda förlusten hittills) har inget kunnat stoppa Villa Lidköping.

Hemma mot Sandviken kom serieledarnas femte raka seger.

Innan kvarten var spelad skickade Christoffer Edlund in 2–0 till hemmalaget och strax före halvtid kunde han göra 4–1 efter ett delikat lyft från egen planhalva av Johan Löfstedt.

Ett underläge gästerna aldrig kunde återhämta sig ifrån.

– Kul att vinna. Bra två poäng, säger Christoffer Edlund i Sportbladet Play efter 5–3-segern då Sandviken snyggat till siffrorna i matchens slutskede.

– Jag tycker att vi gör en bra första halvlek. Sandviken gör det också bra och har ganska mycket boll så vi får försvara lite och kontra, men vi känner ändå att vi har bra kontroll i första. I andra så blir det väl som det blir att Sandviken får ha mycket boll och vi kontrollerar det genom en bra defensiv tycker jag.

Skyttekungens sanslösa målform

Att Christoffer Edlund flyttade till Lidköping för att göra mål var det ingen tvekan om. Inte heller att han förmodligen skulle toppa skytteligan.

Det är förväntningar han infriat med råge.

Efter tre nya mål mot Sandviken har han nu gjort 2,75 mål i snitt per match under de tolv första matcherna och toppar skytteligan överlägset med sina 33 mål.

– Det var skönt tycker jag. I dag var det svårt, det är svårt att möta Saik, det var lite känslor inblandat, säger Christoffer Edlund efter sitt nya hattrick.

– Jag har gjort tio år uppe i Sandviken och det har känts konstigt i kroppen hela dagen att veta att man ska ställas mot dem, men nu är det gjort och det är skönt tycker jag.

Inställt senast

Sandviken fick måndagens match uppskjuten på grund av misstänkta fall av covid-19, men efter mycket om och fick laget klartecken att resa till Lidköping under onsdagen.

Dock utan trion Victor Berling, Rasmus Forslund och avstängde Oscar Stadin.

– Jag tycker vi gör en okej match ändå. Vi börjar väldigt bra, jag tycker vi äger spelet inledningsvis och så får de hörnmål. Då blir vi naiva och slänger bort bollen och bjuder på alldeles för många omställningar för att möta Villa på bortaplan, säger Sandvikens Linus Forslund i Sportbladet Play efter gästernas fjärde raka match utan seger.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.


LÄS MER: Allt om bandy på Sportbladet
LÄS MER: Så spelas elitserien – spelschema
 


Publicerad:

LÄS VIDARE