”Gör spännande debut – se upp för henne”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Åby och Solvalla den 29 april • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR BILD

TRAV

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Åby och Solvalla den 29 april.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

I V86-1 får vi se ett sprinterlopp där Björn Goops segermaskin 5 Giant Shadow blir hårt betrodd. Han blir omgångens största favorit och det förstår jag, han har bara förlorat en gång på sina tio starter hos Goop och har en bra uppgift framför sig i kväll.

Han gjorde årsdebut senast på V75 och fick då en perfekt resa i rygg på ledare och när luckan kom tackade han och vann enkelt. Det jag gillar med honom är att han är allround, travsäker och har inställningen som gör att han tar så många segrar. Han har inte riktigt visat sin startsnabbhet än för han har inte haft läge för det, dock visade han att han kan öppna på Jägersro för fyra starter sedan, då körde Jepson som även kör i kväll, men tog det lugnt och fick ta över ledningen i ett andra skede. Jag är inne på att han får göra det igen nu och då tror jag inte han förlorar. Jag tror chansen är mycket bra även om han får gå utvändigt om ledaren och denna spik slår Carl Johan Jepson in!

Bortglömda hästen

I V86-2 får vi se ett stolopp där jag hittat en häst som gör spännande debut i ny regi. Det är 6 Millie Millionaire som kommit till proffstränare Fredrik Wallin. Rapporterna är bra på henne och man tror hon gör ett bra lopp direkt, utgångsläget är var det är men jag tror det kan bli lite tempo på loppet och hittar Rikard ner i vettigt slagläge blir hon farlig. Hennes styrka är hennes starka avslutningar och klaffar det kan hon skrälla. Se upp för henne.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

”Superkusken” hittar vi på Åby, det är Carl Johan Jepson som kör omgångens största favorit. Han kör även i resterande lopp och har två roliga uppsättningar som jag tycker man ska passa. Går igenom hans chanser här under.

5 Giant Shadow (V86-1) trivs verkligen med Jepson, dem är obesegrade på två starter och jag tror man fortsatt kommer vara obesegrade efter kvällens start.

7 Master Sea (V86-3) satt fast med lite krafter kvar senast bakom en galopperande häst. Det låter bra från tränaren och han tränar starkt, han trivs också med täta starter och jag tycker han ska med tidigt vid gardering. Jepson upp för första gången är ett plus och kan han öppna bra i volten, jag tror man kommer sitta bra på det direkt och blir inte förvånad om han vinner.

13 Vien Ici (V86-5) trodde jag en del på senast när han var ute i ett tufft V75-lopp över lång distans. Han fick aldrig riktigt chansen och såg fin ut med full spänst över mål. Jag tror han kommer fälla många under slutvarvet och är given på lappen.

10 Ernst Hugo (V86-7) avslutade vasst i ett enklare sällskap senast. Möter några för bra hästar denna gång och får han en peng tror jag man är nöjd. Ingen het chans.

Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på 6 Quite E.Wood (V86-7) som ska tävla med jänkarvagn för första gången. Han är snabb ut och jänkarvagnen kan ge honom en växel till och skulle Marc komma till ledningen tror jag man kör där. Han har toppform och ska inte nonchaleras.

Förutsättningarna

Åby och Solvalla håller i veckans V86-omgång och jag tycker omgången ser spännande ut, visst har vi några favoriter som ser ut att ha en bra uppgift framför sig men skulle någon av dem falla då har vi sett att utdelningen sticker iväg.

Jag tror att omgångens största favorit, som vi får se direkt i inledningen, har en bra chans. Han står för klassen och vinner oavsett resa. Mitt drag gör spännande debut i ny regi och ska passas. Förutsättningarna ser annars bra ut, det skall vara några plusgrader och ingen nederbörd. Lycka till på liret!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!