Växjös ilska mot domslutet: ”Brutalt dåligt”

avHans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

GÄVLE. Brynäs vände 2–3 till 4–3 mot Växjö efter förlängning.

Sedan gästerna blivit blåsta på ett mål i slutminuterna av ordinarie tid.

– Ska Micke Andersson få döma mer på ett tag? Någonstans finns det väl konsekvenser för ens handlande, säger en rasande Sam Hallam efter matchen.

Brynäs kom med två raka förluster och Växjö med två raka segrar. 

Efter tre perioder var det 3–3 sedan Emil Molin styrt in kvitteringen med drygt sex minuter kvar av ordinarie tid. 

Och i förlängningen kunde Emil Forslund avgöra för hemmalaget. Samtidigt fick Martin Lundberg matchstraff efter en tackling på Daniel Mannberg.

Växjö hade, med bara ett par minuter kvar av tredje perioden, en puck inne. Men domaren Mikael Andersson hade blåst alldeles för tidigt sedan Brynäsmålvakten Samuel Ersson tappat pucken. 

Ett misstag som Sam Hallam var mäkta förbannad på:

– Jag tycker det är otroligt stort misstag. Utvisningar kan vara svåra, men här är det så uppenbart. Det är inte att det är en svår situation. Pucken låg där direkt, säger Växjötränaren.

Vill se konsekvenser

Det var Emil Pettersson som sköt skottet och förre Brynäsforwarden Ludvig Nilsson som petade in pucken.

Sam Hallam ställer sig frågande till om Mikael Andersson ska få döma de kommande matcherna på grund av misstaget.

– Jag ska inte stå och bedöma helhetsinsatsen för det är förmätet av mig att göra det. Men, det börjar med en påhittad utvisning och jag ser hur ordinarie tid avslutas. Det misstaget han gör, någonstans finns det väl konsekvenser för ens handlande? Ledarskap handlar om att leda och stötta, men någonstans finns det också konsekvenser för spelare som begår stora, grova misstag. Kanske får han vila lite och komma tillbaka, det är också en del av utvecklingen.

Foto: C MORE

Du tycker att domaren bör få vila lite från matcher?

– Jag förväntar mig en konsekvens, sedan om den görs internt via samtal eller någonting, men jag förväntar mig någon form av konsekvens.

Domarbasen Tomas Thorsbrink var på plats i arenan:

– Det är jättebra, säger Hallam kort.

Fyra mål på nio minuter

Matchen fick en rivstart, minst sagt. 

Hemmalagets Greg Scott inledde målskyttet efter 1.49 och orsakade ett nallehav på isen. Brynäs hade Tiger Toss och gosedjuren regnade in på isen vid det första målet. 

När tigrarna var bortskrapade från isen regnade i stället målen in. 

Redan efter 8.30 stod det 2–2.  och inget gav målen kom vid fullt lag på isen. Tre powerplay-mål och Växjös 2–1 sköt Erik Josefsson i boxplay.  

Båda tränarna tyckte tiger-kastningen var för en bra sak, men var lika överens om att det långa avbrottet när mjukisdjuren samlades in påverkade matchens kvalitet:

– Det var som en tidig augustimatch på något sätt, säger Brynästränaren Magnus Sundquist och Sam Hallam nickar instämmande.

– Det blir en konstig start på matchen.

Så mycket publik hade SHL-lagen i fjol 00:18
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM