”Är ett måstestreck i jakten på 58 miljoner”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför söndagens V75:a på Kalmar • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: BURT SEEGER/TR BILD
Peter Untersteiner tillsammans med L’Amour Bonanza måste V75-streckas.

TRAV

Klassisk V75:a på Kalmar under midsommarhelgen väntar på söndag med en jackpott på 58 miljoner kronor.

Sportbladets experter har synat omgången med sina spikar och miljonrensare.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Jag har ett måstestreck i jakten på 58 miljoner, säger Sportbladets Mattias Karlsson.


ANNONS: Jackpott 58 miljoner – här ryggar du Sportbladets exklusiva monstersystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Kalmar på söndag. Omgången har spelstopp klockan 16.20 och kryddas med en jackpott på 58 miljoner kronor.

Sportbladets experter har synat söndagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

1 Tycoon Conway Hall (V75-5) blev jag imponerad av senast vid seger och Flemming Jensens häst ser ut att ha perfekta förutsättningar den här gången och jag tror på toppchans på melodi spets och slut. De värsta konkurrenterna har lottats till betydligt sämre utgångslägen och på en snabb sommarbana tror jag de får problem att rå på min bästa V75-spik!

Miljonrensarna

3 Une Etoile Gar (V75-3) avslutade vasst i skymundan i årsdebuten näst senast, men hade inte det rätta trycket i sig senast i Östersund. Nurmos stjärnsto har nu fått två lopp i kroppen efter paus och det här är en flygmaskin i grunden. Se upp!

9 Zap di Girifalco (V75-6) är ingen miljonhäst, men en väldigt spelvärd V75-spik i jakt på V75-miljonerna. Goops häst har sett lysande ut sedan han kom till Sverige och jag har ärligt svårt att se någon kunna stå emot honom!

Tänk på att...

... eftersom det är midsommar helgen som kommer så avgörs V75 på söndag.

... det är jackpott på V75 den här helgen och 58 miljoner kronor ligger och väntar.

... V75 den här söndagen avgörs i Kalmar, Kalmar har ett långt upplopp som mäter 207 meter. Solvallas mäter 196 meter.

... jag givetvis förstår att Redéns 4 Double Exposure (V75-3) startar med jättechans, men spelprocenten är också därefter. Då jag tycker det finns två bra andra V75-spikar så garderar jag den här megalampan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Det är tråkigt, men jag har svårt att se 4 Double Exposure (V75-3) förlora sitt lopp. Visst, det har varit surr om Une Etoile Gar, men hon har inte visat form på sistone och det krävs rejäl uppryckning om hon ska kunna hota min spik. Nej, det ser ut som en klassisk spets och slut-seger och jag kommer inte att krångla till det. Det är en jättepott att spela om på V75, skrälla får det göra i övriga lopp.

Miljonrensarna

Peter Untersteiner låter uppåt kring 3 L’Amour Bonanza (V75-1) och det skulle kunna bli skräll i inledningen. Hästen har klarat volt i tidigare regi och spår tre är inte fy skam. Skulle han komma först, eller få en fin resa, så är det inte otänkbart att han är först över linjen. Måstestreck.

Lita på att Stefan Lagerström, som tränar 1 G.K.Ursus (V75-2) har laddat extra för V75 på hemmaplan. Bra spår - kan slå till om det klaffar...

Tänk på att...

... vi har en finfin V75-jackpott på 58 miljoner kronor att se fram emot ­denna omgång, som körs på söndag i stället för lördag.

... Kalmars upplopp är utslagskrävande. 207 meter, att jämföra med Solvallas 196.

... Hans Crebas låter mycket nöjd med sin 3 Lucky Base (V75-4). Hästen ska till ledningen och nu rycker han skorna runt om. Intressant ändring.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

4 Double Exposure (V75-3) står med minst tre ben i mål redan. Visst, det finns visst motstånd, men här bör det här superstoet sitta i ledningen och väl där ska det inte gå att plocka ner den här hästen. En mycket stark spik.

Jag gillar verkligen 8 Hobby de L’iton (V75-1) och senast så spurtade han sylvasst efter galopp och visade en enorm form då. Spåret är lite lurigt, men hästen är bra. Går på den.

Miljonrensarna

Jag gillade verkligen intrycket på 11 Esprit Sisu (V75-5) senast. Han fick ett fint lopp och tempot var passande, men han såg ruskigt kaxig ut över linjen. Det är en otroligt öppen gulddivision den här veckan och han skulle mycket väl kunna skrälla om tempot blir (för) högt.

8 Sevilla (V75-6) gjorde något som man inte ska kunna göra senast, plocka många längder över Jägersros upplopp, på sommaren. Toppform! 

Tänk på att...

... vi har en jackpott på 58 miljoner kronor att se fram emot den här midsommar-omgången.

... som vanligt avgörs V75 under denna storhelg på Kalmartravet, där är upploppet relativt långt, 207 meter.

... Joakim Lövgren har fått fram en mycket fin häst i 6 Oscar L.A. (V75-2). Nu rycker han skorna runt om på Ready Cash-sonen – det brukar ge en jäkla effekt. Kan vara överlägsen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

4 Double Exposure (V75-3) är kanske inte den roligaste spiken men hon har en toppchans på förhand. Hon spurtade riktigt vasst efter passivt upplägg senast i Jämtlands Stora Pris och gången innan vann hon Stoeliten överlägset. Den här gången är det bara ston emot och så länge hon endast möter ston så blir det svårt att fälla henne. Hela vägen Örjan!

Miljonrensarna

7 Image Rapida (V75-1) är en stark herre som satt fast med en del krafter kvar senast, kördes passivt då och såg fin ut. Springspår denna gång och skulle Stefan Persson träffa rätt kan det bli en bra position och sedan har han en bra avslutning.

9 Monark Newman (V75-5) vann från ledningen senast och var bra som trea gången innan efter ett tufft lopp. Han verkar vara på gång och formkurvan pekar uppåt. Jag är inne på att han kan hålla Tycoon Conway Halls rygg från start och får han lucka i tid då blir han farlig.

Tänk på att...

... Kalmar håller i den klassiska midsommaromgången och det brukar vara spelvärt och intressant.

... Stayerloppet (V75-4) ser öppet ut, låter riktigt bra på 3 Lucky Base som ska gå barfota runt om.

... 4 Man at Work (V75-6) var riktigt bra senast, kan få svar nu och då är han sårbar tror jag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]Carl Wangle:

Spikarna

4 Double Exposure (V75-3) är en säker vinnare. I en sådan här jackpottomgång som nu råder så krävs det bara att hitta sju rätt. Jag var lite orolig för formen på Daniel Redéns hästar efter kaoset kring Propulsion men i onsdags imponerade stallet stort. Double Exposure blir gigantisk favorit med rätta och jag lutar mig tillbaka. Det är en säker spik.

Miljonrensarna

1 G.K. Ursus (V75-2) är snabb ut och har ett perfekt läge. Det är en hemmahäst som lär vara vässad extra till denna starten och jag läser två procent vilket är på tok för lite. Jag tror på rygg ledaren här och med lucka blir hästen livsfarlig. Stormvarning.

11 Esprit Sisu (V75-5) är en av mina favorithästar. Han satt fast med rubbet sparat senast och i en ljummen gulddivision kan hästen vinna trots 1640 meter och bakspår. Pass upp till dessa procent.

Tänk på att...

... det är stor jackpott på V75-spelet och Kalmar är en skrällbetonad bana.

... jag tycker att 4 Man at Work blir för hårt betrodd i V75-6. Där vinner väl Hill Street?


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Wangles V75-system”. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

4 Double Exposure (V75-3) blir monsterfavorit och det finns inte mycket som tyder på att hon skulle förlora detta lopp. Förutsättningarna är perfekta och Örjan Kihlström gör sällan några misstag. Procenten är så hög så det är kittlande att gardera men hur ska hon förlora?

2 Sobel Jasmine (V75-7) kan vara en kul chansspik i avslutningen. Kan leda runt om. 

Miljonrensarna

12 Dragster (V75-4) ska ut i Kalmarsundsstayern över tre varv. Han har inte startat på ett par månader och känns aningen svårbedömd. Men jag vågar inte lämna honom ute till två procent då han i sina ljusa stunder kan vara hur bra som helst.

11 Esprit Sisu (V75-5) satt fast med mycket sparade krafter senast på Bodentravet. Skulle det klaffa längs vägen så tycker jag inte han är chanslös. Fem procent är taget. 

Tänk på att...

... Kalmartravet genomför traditionsenligt midsommartrav med V75. Notera att det är söndagen som gäller!

... omgången innehåller en jackpott vilket höjer pulsen ytterligare.

... Kalmar har ett långt utslagsgivande upplopp (207 meter).

... Örjan Kihlström hade en magisk afton på Solvalla i onsdags och blir megafavorit med Daniel Redéns märr 4 Double Exposure (V75-3).


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på söndag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

6 Oscar L.A. (V75-2) har visat fin kapacitet. Är såväl stark som snabb och kan avgöra från alla positioner.

4 Double Exposure (V75-3) mötte den översta eliten senast i Jämtlands Stora Pris. Kommer hon till ledningen blir hon svårslagen.

Miljonrensarna

5 Quick Lane (V75-7) årsdebuterade senast och vann på ett bra vis. Möter tuffare motstånd nu men fartresurser saknas inte.

Tänk på att...

... V75 körs på Kalmar, som traditionen bjuder under midsommarhelgen.

... V75 körs på söndag med bland annat huvudloppet Kalmarsundspokalen (V75-5) med många fina ekipage, bland annat 9 Monark Newmen som absolut ska med på kupongen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!