Efter mörka nystarten – Brynäs förändrar ansvaret i tränarbåset

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Brynäs slirar i SHL-tabellen och nu förändras ansvaret i båset under matcherna.

Ove Molin, 48, tar över huvudtränaren Magnus Sundquists roll att coacha forwards.

Enligt uppgifter till Sportbladet är förändringen ett beslut från den sportsliga ledningen och spelarna efter en skakig höst.

Brynäs har bara fått med sig en poäng i mötena med Oskarshamn och Leksand efter juluppehållet. 

Men det är inte därför Gävle-klubben förändrar ansvaret i tränarbåset under matcherna, enligt Magnus Sundquist, 53:

— Fram till nu har Honken (Mikael Holmqvist) haft ansvar för backar och jag för forwards. Ove (Molin) har fokuserat på analys och scouting. Men nu har jag beslutat att Ove ska coacha forwards under matchen och att jag tar ett mer övergripande ansvar. Det här är något som jag har tänkt på en längre tid och nu känns det som ett bra läge, säger han till klubbens hemsida.

Men enligt Sportbladets uppgifter är beslutet om en omfördelning av ansvaret i båset ett beslut taget av den sportsliga ledningen. Sportdirektör Andreas Dackell och sportchef Michael Sundlöv ska även ha haft en dialog med spelarna som, enligt uppgifter, står bakom beslutet.

”Blivit mindre och mindre...”

Det ska under en längre tid har funnits missnöje runt hur det fungerar i båset. Men till Brynäs hemsida gör Sundquist allt för att tona ner förändringen:

– Vi har ett analysverktyg som fungerar jättebra, vilket gör att Oves roll kring scouting och analys av både vårt och motståndarnas spel inte behövs under matcherna på samma sätt som den gjorde i början av säsongen. När analyssystemet har blivit bättre har hans jobb under matcherna blivit mindre och mindre. Därför är det bättre att använda hans kompetens på det han är väldigt bra på, vilket är forwards, säger Sundquist till Brynäs hemsida.

Brynäs, elva i tabellen och med sju poäng ned till kvalstrecket, möter Malmö hemma i kväll.

Publicerad:

LÄS VIDARE