OS-hjältens reaktion på Hope Solos utspel

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Lisa Dahlkvist jublar efter sitt avgörande mot USA

DEAUVILLE. Lisa Dahlkvist hade en fråga till Hope Solo.

I natt fick hon svaret kring straffrysaren i OS 2016: handskarna var trasiga.

– Hade jag missat straffen så tror jag hade känt annorlunda, men nu gick ju både jag och Sverige vinnande ur detta vilket gör hela storyn än roligare tycker jag, kommenterar Dahlkvist.

Sportbladet var inför intervjun med Hope Solo i kontakt med Lisa Dahlkvist.

Den före detta landslagspelaren följer VM på hemmaplan i Sverige och inför mötet med USA blir minnena från OS 2016 förstås starka.

Det var då som Lisa Dahlkvist satte den avgörande straffen efter att Hope Solo fixat med sina handskar och fördröjt proceduren.

”Kul i efterhand”

Lisa Dahlkvist har under åren funderat på just det där med handskarna. Var de verkligen trasiga.

Sportbladet frågade Hope Solo, som svarade och framförde sina hälsningar till Lisa Dahlkvist. Enligt den amerikanska ex-målvakten blev hon tillsagd av sina coacher att spela med trasiga handskar inför ett eventuellt straffavgörande.

Lisa Dahlkvist kommenterade beskedet från målvakten med ett inlägg på Instagram. Handskarna var en bluff!! skriver hon.

Hon utvecklar sitt svar så här:

– Hade jag missat straffen så tror jag hade känt annorlunda, men nu gick ju både jag och Sverige vinnande ur detta vilket gör hela storyn än roligare tycker jag. Det är ju väldigt kul så här i efterhand att det var planerat, snacka om att dom verkligen ville vinna. Att göra allt som går för att ta sig vidare.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Hope Solos fusk i OS

Hur ser du på att landslagsstaben, enligt Hope Solo, faktiskt fuskade?

– Ja, det var ganska oväntat att de kom en sån ingång, att ledning haft med handskarna att göra. Jag kan tycka, om det nu är så att ledningen haft ett finger med, att det känns lite för mycket av dem på sidan. Hade Hope kommit på det själv skulle jag kunna köpa det på ett annat sätt, med adrenalinpåslag och vinnarskalle.

”Det är en jobbig match”

Ikväll bänkar sig den nyblivna tvåbarnsmamman framför tv:n hemma för att följa sitt Sverige, flera spelare i laget känner hon väl.

– Det är en jobbig match man vet att man kommer få springa mycket. USA kommer förmodligen ha boll mer än Sverige. Det blir en helt annan match än de vi sett tidigare, säger hon.

Hur bedömer du Sveriges chanser?

– Det är bra om de går till kvarten. Man vet ju själv att det påverkar när det är generationsskifte, det tar ett par år innan de sätter sig. Men går de till kvarten är det bra, då kan de ge sig själva en klapp på axeln.

När Peter Gerhardsson tog över det svenska landslaget fick Lisa Dahlkvist stå åt sidan, något som påverkat henne stark.

Men nu har hon gått vidare.

– Hade detta varit förra sommaren hade det varit surt. Nu kan jag se att jag är en före detta landslagsspelare. Jag kan glädjas när det går bra, säger hon.

Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand:

– Vi lägger inte energi nu på det som hände då. Och det är i så fall en fråga som Fifa och USA får hantera.

Laddar Tabell
Publicerad: